След по-малко от 4 часа България влиза в шенгенското пространство

...
След по-малко от 4 часа България влиза в шенгенското пространство
Коментари Харесай

България влиза частично в Шенген в полунощ

След по-малко от 4 часа България влиза в шенгенското пространство по въздух и море.

Пътниците, които кацнат или излетят от летище София няма да минават граничен надзор, в случай че идват или отлитат за страна в Шенген. Първият полет, който се чака след 00:00 часа е от Неапол.

При въздушния Шенген една от главните промени ще е за родителите. Защото хората, които пътуват с децата си без другия родител, няма да се постанова да показват нотариално заверена декларация за страните в Шенген.

При Шенген по вода обстановката е малко по-различна. Ако желаете да плавате от Видин до Виена да вземем за пример ще би трябвало да минавате граничен надзор, защото Европейска комисия схваща Дунав като сухопътна граница. Същото важи и за фериботите и мостовете сред България и Румъния. Но в случай че плавате с транспортен съд от Варна до Констанца да вземем за пример гранична инспекция няма да има.

България към момента чака приемане и в сухозъмния Шенген. И едно съпоставяне. За предходната година над 1,3 хиляди души са летели в Шенгенското пространство. А единствено в Гърция по суша са влезнали над 2 милиона души. Важно е да отбележим, че съвсем всички товари също минават през сухопътните граници.

Цената която заплаща България за неналичието на сухоземна шенгенска граница е близо 1.2 милиарда лв. годишно.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР