След пирамидата на Ружа Игнатова, имаме и пирамидата Nexo“. Това

...
След пирамидата на Ружа Игнатова, имаме и пирамидата Nexo“. Това
Коментари Харесай

Красен Кралев, ГЕРБ/СДС – Варна: Скандалът Nexo е черно петно за България като инвестиционна дестинация

След пирамидата на Ружа Игнатова, имаме и пирамидата " Nexo “. Това е величествен интернационален скандал, който надвишава неведнъж мащабите на нашата махленско-битова политическа действителност. Както и да се развие въпросът, това е следващото черно леке върху България като капиталова дестинация. Това съобщи на днешната конференция националният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Красен Кралев, оповестиха от партията . Той напомни обстоятелствата, които получиха гласност през последните дни. Провежда се следствие против проведена незаконна група, засегнала ползите на жителите на разнообразни страни. Извършените транзакции чрез криптобанката NEXO за 5-годишен интервал възлизат на 94 милиарда $.

Групата е работила от 2018 година и е била основана с користна цел за данъчни закононарушения, пране на пари, компютърни измами, банкова активност без лиценз.

Проверката за NEXO AG демонстрира, че регистрацията ѝ е в кантона Зюг в Швейцария на адрес Grafenaustrasse 15. Фигурират четири имена: Коста Калинов, Георги Шулев, Антони Тренчев и Сокол Янков.

• Има транзакции към лице, уличено в незаконна активност от израелските служби. Става дума за Махмуд Мохамед Махмуд Айеш, който съгласно Израел е съпричастен към палестинска терористична формация.

• След 5 април 2022 година, когато Съединени американски щати постанова наказания на огромна даркнет крипто борса, със седалище в Москва, следват серия от над 20 транзакции към Nexo. По този метод непосредствено са нарушени тези наказания.

• Има нарушавания и във връзка с криптоборси в Иран, както и към адреси, към които са плащани откупи за отвличания и закононарушения.

• Разследващите са открили, че през Nexo са минали над 4 милиона транзакции.

Депутатът напомни, че рухването на държавното управление на Промяната потегли от абсурда за избор на шеф на Българска народна банка сред Политическа партия и Има Такъв Народ –за Андрей Гюров и Любомир Каримански. За това Кралев зададе и първия въпрос за връзката на Асен Василев и Политическа партия с крипто фараоните и срещите, които е имал някогашният вицепремиер в МФ с играчите от Nexo и по какъв начин " Борика “ може да стане в действителност " coin to fiat exchange ".Разговорът е от септември м.г и е наличен в Youtube, уточни депутатът. Това видео е доказателство, че Асен Василев и неговата партия  излъгаха в формалната позиция до медиите, тъй като тематиката, която се е обсъждала, е по какъв начин системата за разплащане Борика може да стартира да прави продан сред крипто валути и пари.

Народният представител сложи и втория въпрос за финансирането на политически партии от  крипто банката. От самата Nexo потвърдиха, че са финансирали предизборните акции на Демократична България, водени само от " будна гражданска съвест “.

Третият въпрос е обвързван с финансирането на медии от страна на финансовата пирамида, тъй като както стана ясно, разследваната компания за крипто валута Nexo дълги години е измежду основните рекламодатели в изданията на Иво Прокопиев. Почти цялата цифрова имиджова връзка на Nexo преминаваше точно през уеб страниците " Капитал “ и " Дневник “.

Депутатъ Красен Кралев напомни и за другата огромна спекулация " Джемкорп “, отчетът по която на краткотрайната комисия беше признат с голямо болшинство в Народно събрание. 150 страници в него уличават Кирил Петков и Промяната в осъществени редица престъпления, нарушаване на Конституцията, укриване на отчета на ДАНС, целеустремено сключване на меморандума с офшорка, с цел да не се видят капиталите и притежателите на компанията, на която Политическа партия харизва цялата българска енергетика.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР