След първия за тази зима обилен сняг врачанско село може

...
След първия за тази зима обилен сняг врачанско село може
Коментари Харесай

Няколко села във Врачанско все още са без ток

След първия за тази зима изобилен сняг врачанско село може да остане без ток дни наред поради тежка повреда в електропреносната мрежа. Хората там са без електроснабдяване, вода, телефони и интернет. Носят си вода от локален извор, светят си със свещи, раздадени от кметството, и се молят някой да не се разболее, тъй като няма по какъв начин да извикат кола за спешна помощ.
В село Ботево хората не съумяват да заспят към този момент второ денонощие поради студа и тъмнината в домовете си. „ Възрастни хора, дребни деца. Живи хора сме! Ние не сме животни. Ние сме хора!”, споделя кметът на Ботево Соня Ботева.
„ Чакаме помощ и от страна публицистите, тъй като те останаха единствените, на които човек може да повярва”, добавя Кирил Чимширски.
Другата им религия се изгубила в нощта, в която опитвали да убедят децата си, че нямат ток. Te обаче не им повярвали, че са на мрачно, тъй като от уеб страницата на ЧЕЗ ставало ясно, че електрозахранването не е спешно прекратено.
„ В избран миг обитаемоте места са захранени напрегнато. При нова повреда се стига до спиране на зареждането, което навреме се отразява. Може би, информацията в уеб страницата е била във времето, когато селата са били захранени”, изясни Бойко Чавдаров - управител „ Управление на активи” в ЧЕЗ.
Хората обаче са безапелационни, че след снеговалежа токът е пуснат едвам в петък вечерта.
Електричество и вода няма и в Горно Пещене. Кметският наместник съумява да спре на стоп инцидентно минаващ спешен екип на ЧЕЗ. „ Казаха ми, че нещата са по-сериозни и, че няма да има ток до сряда”, уточни Доля Иванова.
„ Ние периоди не даваме. Ще работим до цялостното възстановяване”, добави Бойко Чавдаров от ЧЕЗ.
Местните се опасяват и когато пътуват по единствения път към Враца, тъй като той е мощно ограничен от паднали преди две денонощия по шосето дървета.
Без ток, вода и връзки остават селата Тишевица и Вировско.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР