След отстъпването на Делян Пеевски от комисията за конституционни промени,

...
След отстъпването на Делян Пеевски от комисията за конституционни промени,
Коментари Харесай

Политолог: Абсолютно възможно е с местните избори да имаме референдум за еврото

„ След отстъпването на Делян Пеевски от комисията за конституционни промени, в комисията ще влязат специалисти. Но измененията в конституцията са политическа задача. Оттам насетне би трябвало да забележим по какъв начин ще се развият хронологично процесите с смяната на конституцията. “

Това сподели в утринния блок на Euronews Bulgaria политологът Теодор Славев.
Декларацията на Народно заседание за прекъсване на процедурата за избор на и.ф. основен прокурор няма правна стойност. Въпросът е, че Народното събрание приканва Висш съдебен съвет да наруши закона, а самото Народно заседание одобри тези рамки и тези периоди.
„ Очаквам във Висш съдебен съвет в този момент да няма номинации за основен прокурор. От една страна той е недопустим в очите на обществото “, разяснява политологът и добави, че е допустимо да избухнат митинги, в случай че Висш съдебен съвет продължи с процедурата.

„ Оттук нататък има 4 седмици, в които да се създадат номинации. Аз чакам да няма номинации през тези 4 седмици. Логиката е първо да минат промените, тогава да се попълни състава на Висш съдебен съвет “, разяснява още Славев.

Според него Народното събрание ще бави референдума на „ Възраждане “ за отсрочване на приемането на еврото като национална валута.
Абсолютно допустимо е с локалните избори да имаме референдум за еврото. Най-късно с европейските, като може да има редакция на въпроса.
„ Парламентът сякаш към този момент стартира да работи, започнаха да влизат законопроекти, би трябвало да се одобри законодателство по ПВУ. Но Народното събрание ще работи със кавги и спирачки “, предвижда политологът.

„ Другата опция е въпросът да бъде редактиран. Може да бъде сезиран Конституционния съд. Според мен ще оставят това решение за след приемането на бюджета “, уточни Славев.

 

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР