След острата обществена стена, както и последвалите шеги в социалните

...
След острата обществена стена, както и последвалите шеги в социалните
Коментари Харесай

Архитект: Общината взе по-лесното решение да махне „водната стена” от „Гарибалди”

След острата социална стена, както и последвалите смешки в обществените мрежи, махат „ водната стена” на площад " Гарибалди ".

Монолитът провокира дискусия и в Столична община и кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди да бъде отстранен. Тя съобщи, че той е прекомерно огромен за дребен площад като " Гарибалди " и по тази причина е взела това решение.
Фандъкова разпореди „ водната стена ” на пл. „ Гарибалди ” да бъде отстранена Новооткритият монолит стана мотив за насмешки в обществените мрежи
Според нея „ водната стена” не се вписва в пространството. Кметът сподели още, че по-добре е да се постави в постройката на УАСГ, с цел да припомня на бъдещите архитекти и проектанти за отговорността, която носят.

Според проектант Павел Попов, който е учител в УАСГ, добър или неприятен, паметникът не би трябвало да бъде отстранен.
R.I.P. площад „ Гарибалди ”: 5 разновидността за приложимост на новия монолит в центъра на София Водната стена провокира отвращение в столичани и беше съпоставена с надгробна плоча и котешка тоалетна
„ След като е взето решение и то е стимулирано, нестимулирано е да се даде заден ход. Трябва обществото да бъде уверено, че това е един прекрасен монумент и да бъде измислено по какъв начин водата да не замръзва през зимата”, разяснява Попов.

По думите му вместо това общината е взела по-лесното решение, а точно да го отстрани.
Паметник на удивлението Десетки хора се стопират пред издигнатата черна статуя на пл. „ Гарибалди ”. Всеки я дефинира по собствен метод.
„ Основната цел е изпълнена – парите са изхарчени. Дори още пари ще се похарчат за махането му”, добави архитектът.

Общинският консултант Димитър Антов съобщи през вчерашния ден, че съгласно него монолитът на „ Гарибалди” коства към 10-12 000 лева По данни на кмета на регион „ Средец” обаче той коства повече от 24 000 лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР