След оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, футболния съюз

...
След оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, футболния съюз
Коментари Харесай

Какво ще стане в БФС след оставката на Михайлов?

След оставката на президента на БФС Борислав Михайлов, футболния съюз върви към привикване на ексклузивен конгрес. В петък ще се организира изключително съвещание на Изпълкома на БФС, на което съществена тематика ще е подадената оставка и избирането на краткотраен президент.

Допреди ден се очакваше за и.д. началник да бъде определен Атанас Фурнаджиев. Появиха се даже спекулации, че той ще извършва длъжността на президент до края на мандата на настоящето ръководство, който изтича през 2022 година.

В четвъртък вечерта обаче Фурнаджиев разгласи, че подава оставка като вицепрезидент на БФС и „ след сериозен разбор на създалата се спешна ситуация” е стигнал до извода, че би трябвало да бъде призован Конгрес на БФС. „ И приканвам сътрудниците да ме последват. Вярвам, че ще поддържат свикването на конгрес през месец февруари 2020 г “, написа той в известие до медиите.

Според устава на БФС подадената оставка на Михайлов би трябвало да бъде призната точно от конгрес. Отново на конгрес би трябвало да бъде определен нов непрекъснат президент. Изпълкомът в петък би трябвало да избере за и.д началник някой от вицепрезидентите. Освен Фурнаджиев, това са Михаил Касабов и Йордан Лечков, който обаче няма да поеме поста, тъй като е претендент за кмет на Сливен. Така единствен вид остава Касабов.

Пред Българска национална телевизия той е декларирал, че в случай че заеме овакантената позиция, ще свика незабавно ексклузивен конгрес, само че без да се кандидатира за президент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР