След осем поредни победи от началото на сезона във Висшата

...
След осем поредни победи от началото на сезона във Висшата
Коментари Харесай

Победната серия на "Ливърпул" спря на "Олд трафорд", но лидерът взе точка от "Юнайтед"

След осем следващи победи от началото на сезона във Висшата лига серията на " Ливърпул " спря при гостуването на " Манчестър юнайтед ". Голямото британско дерби приключи без победител – 1:1. Зрителите на " Олд трафорд " станаха очевидци на доста оспорван мач, в който и двата отбора имаха своите моменти.

" Ливърпул " не сподели нормалната си мощна игра, само че остана непобеден след късно попадение на резервата Адам Лалана. Преди това през първото полувреме Маркъс Рашфорд беше извел " червени дяволи " напред.

Тимът на Юрген Клоп не съумя да изравни върха на " Манчестър сити " от 18 следващи победи във Висшата лига. Мърсисайдци са в серия от 25 срещи без проваляне, като последната им загуба остава от 3 януари, когато отстъпиха на " Сити ".

Затвърди се и наклонността Юрген Клоп да не съумява да изведе отбора си до победа на " Олд Трафорд ". Последният триумф на " Ливърпул " над " Юнайтед " като посетител е от 2014 година и алените нямат победа към този момент шест следващи дуела.

Лидерът във Висшата лига беше без огромната си звезда Мохамед Салах, което докара до промени в титулярния състав и даде късмет на Дивок Ориги да стартира титуляр. В състава се завърна и главният вратар Алисон, който беше контузен от първия кръг.

" Юнайтед " стартира с трима бранители и повече души в средата на терена, в опит да сътвори проблеми на противника си.

В началните минути си пролича концепцията на " алените дяволи " да играят търпеливо и да приканят " Ливърпул " да нападна, с цел да отвори празни пространства. Футболистите на Оле Гунар Солскяр опитваха да нападат по фланговете и разчитаха на скоростта в нападателите си Маркъс Рашфорд и Даниел Джеймс.

" Ливърпул " също действаше търпеливо, само че в офанзива концепциите липсваха. Ориги мъчно успяваше да окаже въздействие върху играта, а сред Роберто Фирмино и Садио Мане ги нямаше нормалните комбинации.

Едва в 34-ата минута мърсисайдци съумяха да основат първото си голово състояние. Фирмино получи пространство да стреля, само че ударът му беше избавен от Дави де Хеа.

Само две минути по-късно " Манчестър юнайтед " съумя да открие резултата след контраофанзива. Ориги загуби топката от Линдельоф, като останаха и подозрения за нарушаване на шведа.

За по-малко от 10 секунди топката беше придвижена на фланга, Даниел Джеймс напредна и центрира съвършено за Рашфорд, който засече и осъществя – 1:0.

 Победната серия на
© Reuters

Дълго време футболистите на " Ливърпул " стачкуваха за нарушаване против Ориги, а обстановката беше прегледана и от видеоарбитрите, само че попадението беше зачетено.

Гостите се оказаха пострадали още един път в края на първото полувреме. Садио Мане осъществя гол, само че след обзор на видеоповторението се видя, че сенегалецът играе с ръка при преодоляването.

След почивката " Ливърпул " към този момент беше доста по-активен и пое самодейността. Футболистите на Клоп владееха топката в над 70% от времето, само че това не водеше до обстановки пред вратата на Давид де Хеа. " Юнайтед " не се притесняваше да играе по-агресивно и да употребява повече тактически нарушавания.

Домакините се прибраха в своята половина и търсеха само контраатаките. Няколко пъти Рашфорд и Джеймс получиха пространства, само че не се възползваха.

 Победната серия на
© Reuters

В 67-ата минута Рашфорд самичък си сътвори опция, само че неговият удар мина настрана. Още един път централният нападател нямаше късмет, откакто не засече и центриране в наказателното поле.

" Ливърпул " нямаше съвсем никакви положения до нахлуване в последните 10 минути, когато продължителният напън най-сетне даде резултат.

В 85-ата минута Андрю Робъртсън центрира отляво, отбраната на " алените дяволи " не се провежда и Рохо изпусна Адам Лалана, който от три метра нямаше проблем да вкара.

 Победната серия на
© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР