След Оклахома, още пет американски щата решиха да оспорят правото

...
След Оклахома, още пет американски щата решиха да оспорят правото
Коментари Харесай

Още 5 щата оспорват правото на Пентагона да задължава гвардейците да се ваксинират

След Оклахома, още пет американски щата взеха решение да оспорят правото на Министерството на защитата да задължи бойците от Националната армия да се имунизират против COVID-19.

Според обява на вестник The Army Times, губернаторите на Уайоминг, Айова, Аляска, Небраска и Мисисипи са изпратили тази седмица взаимно писмо до министър Лойд Остин, в което заканите на шефа на Пентагова да в профил от подготовка с следващо уволняване отказалите да се имунизират, са избрани като противоконституционни и излизащи отвън рамките на неговите пълномощия.

Губернаторите желаят министърът да анулира въведената от него възбрана за присъединяване на неимунизирани гвардейци в провежданите през почивните дни подготвителни занятия и в други мероприятия за повишение на боеспособността. Искането си те стимулират с обстоятелството, че в спокойно време гвардейците са на тяхно послушание, надлежно, на щатските управляващи, и федералното ръководство не може да взема решение какво да вършат.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Окръжният съд в Мисури реши да спре заповедта за задължителн...

„ В края на краищата Конгресът е задължил бойците на Националната армия да посещават образователните занятия на своите подразделения “, цитира изданието част от писмото на губернаторите.

Секретарят на военното министерство Джон Кърби удостовери, че министърът е получил посланието и на губернаторите ще бъде отговорено в изискуемия период.

Конфронтацията с Пентагона по отношение на военното бъдеще на неимунизираните национални гвардейци стартира от губернатора на Оклахома Кевин Стит, напомня The Army Times. В началото на ноември той изиска от министъра на защитата да спре действието на заповедта за наложителна имунизация за бойците от Националната армия на щата, защото към 13% от нейния състав твърдо заявиха нежеланието си да си слагат ваксини и ще би трябвало да бъдат уволнени, а страната не може да си разреши такива " загуби ". Те биха могли да се окажат още по-големи, тъй като единствено 40% от Националната армия на Оклахома е със приключен цялостен курс на имунизация.

В края на ноември Остин отхвърли молбата на Стит. В отговора си министърът не посочи по какъв начин Пентагонът има намерение да подсигурява спазването на условието за наложителна имунизация, само че допусна, че бойците, които са отказали да бъдат имунизирани, могат да изгубят федералния си статут, което ще се отрази на размера на дължимите им заплащания и други компенсации в бъдеще. Тогава на 2 декември губернаторът на Оклахома и основният прокурор Джон О`Конър внесоха искова декларация във федералния съд с, в която желаеха да се забрани администрацията на Джо Байдън да принуждава бойци от Националната армия на щата да бъдат имунизирани против Коронавирус -19. Президентът Джо Байдън и министърът на защитата на Съединени американски щати бяха посочени като ответници по това дело.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР