След ожесточени боеве в Донбас, Русия обяви днес, че войските

...
След ожесточени боеве в Донбас, Русия обяви днес, че войските
Коментари Харесай

Руската армия твърди, че е напреднала в Донбас след ожесточени боеве

След яростни боеве в Донбас, Русия разгласи през днешния ден, че войските ѝ са завладяли село покрай Бахмут и са напреднали в допълнение покрай Донецк.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8397
Руските въоръжени сили са открили надзор над Андреевка, на към 9 километра южно от Бахмут, оповестява съветското министерство на защитата, представено от Българска телеграфна агенция.

Руската войска се пробва от месеци да превземе Бахмут, който блокира пътя ѝ към Краматорск и Славянск - най-големите градове, които остават под украински надзор в Донецка област, Източна Украйна.

В региона са ситуирани сили на проруските сепаратисти от самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), наемници от частната военна компания " Вагнер " и постоянни съветски войски.

Руски военни блогъри обаче споделят, че украинските сили към момента обстрелват Андреевка.

Руската войска заяви също за сполучливо нахлуване против Водяное - едно от селата на фронтовата линия, следено от украинската войска. То се намира сред Андреевка и Донецк.

В този регион се водят боеве още от 2014 година, което значи, че позициите на двете страни в спора там са по-добре укрепени, отбелязва ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР