След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Трябва да

...
След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа сила. Трябва да
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС при президента: Трябва да приключат експериментите в държавата ни

След няколко избора ГЕРБ-СДС е първа политическа мощ. Трябва да приключат опитите в страната ни. Разбирайки тази отговорност, сме тук с цел да проведем тази консултация. Това сподели ръководителят на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на консултациите при президента Румен Радев по отношение на конституционната процедура по сформиране на държавно управление.

" Гражданите следва да разчитат в ръководството да има хора, които могат да носят отговорност. Разбирайки своята отговорност, сме тук с цел да проведем тази консултация по въпросите, които поставихте за бюджета, ПВУ, рецесиите, модернизацията на армията ", уточни още тя .

" Всеки от нашата парламентарна група може предложи решения, свързани със законодателната активност. Полагаме всички старания, с цел да имат работещо Народно събрание, мъчно беше в тези три дни, в които избирахме ръководител и ние, и останалите ПГ положихме редица старания. Вече Народно събрание действа, през днешния ден има дълъг спор, който продължава по ПВУ. Проектът на решение сме внесли, обвързван с всички закони, които Народно събрание би трябвало да одобри, тъй че да се осъществят задачите на ПВУ и най-много финансовите доходи от това, добави още тя.

" Едно от главните провокации ще е зимата, приходите на жителите, поръчките от някои политически сили, че този спор за възможен бюджет 2023 може да се трансформира в сватбарско наддаване, в подтекста на това, че може още веднъж да има предварителни избори, е тематика за сериозен спор. Само държавническата апозиция на всички политически сили може да не ни изправя пред последващо предизвикателство на идващ стадий ", акцентира Атанасова.

" За модернизацията на армията сме внесли план на решение, приветстваме плана за придобиване на нови 8 бойни самолета F-16 Block 70 и тук служебното държавно управление изрично ще получи нашата поддръжка. Надявам се в идващите дни да образуваме парламентарните комисии ", посочи Атанасова.

Делян Добрев показа 7 антикризисни ограничения, които ГЕРБ ще внесе за полемики в Народно събрание.

" За първи път от началото на годината служебният кабинет организира търг за покупка на газ. Отстъпките, които се реализираха, са надалеч по-добри от предходните контракти за доставка на газ. От първи януари ще желаеме нова тръжна процедура за доставка на газ, тъй като това ще снижи цената на горивото. Имаме и проекторешение за ускорено влизане в Еврозоната при съблюдаване на периода от 1 януари 2024 година Не имам вяра в границите на този мандат да бъде определен нов шеф на Българска народна банка ", добави Добрев. 

На „ Дондуков “ 2 бяха ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, Томислав Дончев, Деница Сачева, Даниел Митов, Делян Добрев и Костадин Ангелов.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР