След няколко дни на спекулации, очакваната смяна на селекционера на

...
След няколко дни на спекулации, очакваната смяна на селекционера на
Коментари Харесай

Спрягат Монтела за селекционер на Турция

След няколко дни на спекулации, предстоящата промяна на селекционера на Турция се официализира. От локалната футболна федерация оповестиха раздялата с германеца Щефан Кунц след две години на поста.

" Благодарим на господин Щефан Кунц за приноса му към нашия народен тим по футбол и му желаем триумф ", обявиха от федерацията на уеб страницата си.

Решението за разлъка е взето след среща с Кунц през днешния ден, се показва в информацията. Договорът на експерта беше до Евро 2024 в Германия.

Бившият немски нападател оставя Турция на второ място в квалификациите за Евро 2024.
 Турция остана без селекционер
Турция остана без селекционер

Щефан Кунц бе освободен от поста

Федерацията не даде изясненост по кое време ще бъде разгласен наследникът на Кунц, само че това сториха известните инсайдъри  Фабрицио Романо и Николо Скира.

Според техните информации става въпрос за италианския ментор Винченцо Монтела, който ще подпише тригодишен контракт. Той е бил определен да наследи Кунц, макар че за поста бяха спрягани редица имена, измежду които тези на Йоахим Льов, Фатих Терим, Абдула Авчъ и Серген Ялчин.

Бившият треньор на Рома, Катаня, Фиорентина, Сампдория, Милан и Севиля добре познава турския футбол, защото до неотдавна водеше локалния Адана Демирспор. 
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР