След новината, че негово копие ще кръстосва морето, вече има

...
След новината, че негово копие ще кръстосва морето, вече има
Коментари Харесай

„Титаник“ като туристическа атракция

След новината, че негово копие ще кръстосва морето, към този момент има и ново доказателство, че „ Титаник “ продължава да владее мозъците на хората, жадни за адреналин и нови прекарвания. Тази година десетки запалянковци ще имат възможност да се спуснат на 4000 м дълбочина (по-точно 3810 м.) и да прегледат от близко останките на кораба.

Най-лесният метод да преживеете това е да се присъедините към Titanic Survey Expedition срещу 105 129 $ – тъкмо толкоз би коствало през днешния ден пътуването в първа класа на борда на първокласния „ Титаник ".  Единайсетдневното странствуване стартира в Сейнт Джонс, Нюфаундленд. Всяка една от изследователските мисии ще включва екип от учени, водолази, специалисти и девет „ citizen explorers ”, които ще имат късмет да се спуснат до останките на Титаник с миниподводница Titan с футуристичен дизайн за най-малко 7 часа. 



Не мислете обаче, че ще сервират коктейли по време на пътешествието – концепцията е " подводните туристи "  да се усещат по-скоро като откриватели и да вземат участие интензивно в изследователската експедиция. Те биха могли да се включат в комуникацията или навигацията по време на спускането. Целта на задачите е да бъдат събрани изображения и видео с висока резолюция и в последна сметка да бъде създаден  тримерен модел на Титаник, учреден на действителни данни.  Знаете, и от филмите, че на дъното корабът е раздвоен на две елементи, които са на разстояние 600 м една от друга.

Разбира се, с цел да бъде човек част от Titanic Survey Expedition, не е задоволително да има единствено пари, той би трябвало да е физически квалифициран и в чудесно здравословно положение.  



Признаваме, че останките на „ Титаник “ не са сред ни мечтаните дестинации, само че в случай че са измежду вашите – в този момент е моментът да се ориентирате и да действате. Компанията OceanGate , която от 2009 година учи с миниподводници водите край Северна Америка, възнамерява общо шест задачи от края на юни доникъде на август.

На 15 април 1912 година първото корабоплаване на трансатлантическият първокласен кораб „ Титаник “ приключва съдбовно след сблъскък с айсберг. Загиват 1517 души,  706 са избавени от най-близкият кораб „ Карпатия “. 

 
Прочетохте ли, че " Титаник " ще има собствен клонинг напълно скоро?
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР