След номинирането на Вежди Рашидов за председател на парламента Продължаваме

...
След номинирането на Вежди Рашидов за председател на парламента Продължаваме
Коментари Харесай

ПП опитаха да блокират работата на НС с нова почивка

След номинирането на Вежди Рашидов за ръководител на Народното събрание „ Продължаваме промяната “ желаеха нова отмора, макар че през днешния ден Народното събрание работи единствено към час.

„ В рамките на актуалното съвещание давахте почивки постоянно, когато депутат е желал това да се случи “, обърна се към Рашидов Никола Минчев от Политическа партия. И настоя, че 15 мин отмора няма да „ доведат до такова разтърсване в работата на Народно събрание “.

Мустафа Карадайъ уточни, че са били в задоволително дълга отмора, а всеки е имал време да изрази позициите си на председателски съвет. „ След решението на председателския съвет всяка една от групите, които не са официално конструирани, можеше да си организира своите заседания и съвещания и да си приготви нужните дейности. Явно някои народни представители въобще не желаят да има Народно събрание, напряко да са си на власт, тъй като са единствените носители на истината, правотата, правото, на справедливостта без да има значение какво написа в конституцията и законите на страната. Изборите демонстрираха, че народът не мисли като тях. Не са единствените носители на правотата “, безапелационен бе водачът на Движение за права и свободи.

„ Опитват се да върнат нещата. Опитват се предизборно, маркетингово да се харесват на своите гласоподаватели, а не следизборно тук да вършим работа в интерес на народа и по този метод хората да ни харесват “, добави той. И предизвести, че за държанието на тези народни представители няма да има потребност от социолози и политолози, а ще има потребност от психолози и психиатри.

„ Да официализираме алинея 1 най-възрастният да ръководи първото съвещание да продължи да ръководи. Виждаме какъв брой мъчно може да получи единодушие в Народно събрание, евентуално няма да е дълъг животът му. Тогава в предизборна обстановка всеки да продължи да си се харесва на своите претенденти “, настоя Карадайъ.

Десислава Атанасова от ГЕРБ също съобщи, че не трябва с процедурни хватки да продължи да се блокира изборът на ръководител. „ Да преминем към избор на двете номинации. Балотаж няма да се наложи явно. Обявете определения и тогава може да се даде отмора на сътрудниците, ако сте оповестили парламентарните групи, импортирани в деловодството, с цел да имат време ПГ да посочат своите зам.-председатели, настоя шефката на ПГ на ГЕРБ.

Асен Василев уточни, че през вчерашния ден е приветствал на крайници Рашидов. „ Трети ден се опитваме да изберем ръководител. В този развой Политическа партия беше и продължава да е градивна съпротива. Издигнахме наш претендент, който не събра гласове. След това не го издигнахме повторно “, съобщи съпредседателят на Политическа партия. „ Политическата отпадналост на първата мощ да събере гласове за ръководител е отговорна за обстановката. Радвам се, че 4 или 5 несполучливи опита и Българска социалистическа партия отдръпнаха своята кандидатура, като е ясно, че не може да събере гласове – разумно е кандидатурата да бъде оттеглена.

„ Г-н Рашидов, през вчерашния ден казахте, че не желаете да ръководите Народно събрание. Сега имате ли предпочитание? Или вършиме това като финален акт, който да позволи по този начин създалата се политическа рецесия “, попита Василев. И още веднъж настоя „ тъкмо по часовник 15 мин, с цел да проведем съвещания в нашата ПГ, след което да преминем към гласоподаване “. И призна, че няма по какъв начин да спрат формиралото се зад Рашидов болшинство.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР