След необичайно топлото за сезона време през последните седмици, от

...
След необичайно топлото за сезона време през последните седмици, от
Коментари Харесай

Първият сняг за сезона падна в покрайнините на Истанбул  

След извънредно топлото за сезона време през последните седмици, от през вчерашния ден зимата публично дойде в западната част на Турция. По високите елементи на някои обитаеми места, в това число Истанбул, падна първият сняг за сезона.

След предизвестието на турската държавна метеорологична работа за идно захлаждане, съпроводено от сняг, първия снеговалеж за сезона беше видян в Бююкчекмедже, Силиври и Бейликдюзю, трите области, на запад от европейската част на Истанбул.

В столицата Анкара някои квартали в квартал Бала бяха отчасти покрити в бяло, защото интензивността на снеговалежите, почнали в ранните утринни часове, се усили.

Снегорини, работиха по основните пътища и улици, като общинските екипи ускориха напъните си да осоляват пътищата, с цел да предотвратят заледяването.

Метеоролозите означиха, че температурите ще паднат " до 5 градуса по Целзий " през идващите дни, управляващите предизвестиха водачите да бъдат деликатни против хлъзгави пътища, които могат да причинят пътнотранспортни катастрофи.

По сериозен снеговалеж за Истанбул се планува от 20 декември, като ще продължи до Коледа.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР