След напрежението в кану-каяка заради разногласия между председателя на клуб

...
След напрежението в кану-каяка заради разногласия между председателя на клуб
Коментари Харесай

В Русе регистрираха нов клуб по гребни спортове

След напрежението в кану-каяка поради различия сред ръководителя на клуб „ Георги Демирев “ Цвета Демирева и треньорките Ева Пашева и Маринела Цонева, обстановката откри своето решение в основаването и регистрирането на нов клуб по гребни спортове.

Той се споделя „ Дунав “ и треньори в него са Ева Пашева и Маринела Цонева, предава Тази стъпка бе подхваната, защото след привършване на Държавното състезание при започване на август не е ясно какво ще се случи с клуба и трениращите в него деца. Цвета Демирева не желае да работи повече с двете треньорки, а децата и родителите желаят да продължат заниманията си под тяхно управление.

Деликатната обстановка е решена благодарение на кмета на Николово Златан Ванев, който като състезателен човек е влезнал в диалози със притежателя на верига магазини „ Пацони “ Пламен Здравков. Русенският предприемач е взел драговолно нещата и е поискал да подаде ръка на децата. Той е дал на новия клуб за безплатно прилагане парцела си на брега на езерото „ Липник “ – някогашна база на гребен клуб, който е развивал активност обратно в предишното, в региона на ресторант „ Овчарска лъка “.

„ Изключително сме признателни на Пламен Здравков за човечността му да обезпечи на децата спокойствието и шампионския дух. Благодарение на него и на Златан Ванев Русе ще има още веднъж първенци и щастливи деца. Медалите, които се надяваме да спечелим на шампионата, ги посвещаваме на Пламен Здравков и Златан Ванев “, споделиха Ева Пашева и Маринела Цонева.

Самите деца претърпяват тежко това, което се случва сега в клуб „ Георги Демирев “, само че след новото начало, което се слага, са обнадеждени и щастливи. Те споделят, че е значимо да имат успокоение, положителни условия за тренировки и положителни треньори. Подкрепят ги и родителите им, които са подготвени със личен труд и средства да стартират ремонтно-възстановителни действия въз основата, с цел да може доникъде на септември тя да е подготвена да поеме състезатели и треньори.

Родители, деца и треньори се надяват на помощ и от страна на бизнеса, който да подаде ръка. Най-деликатен е въпросът с лодките, защото клубът се нуждае от закупуването на нови съдове. Всеки играч самичък купува само греблото, с което се състезава, защото то е самостоятелно. Нужно е да се купят най-малко две лодки от висок клас, като една лодка коства към 2000 евро. Това е инвестиция, която се прави за години напред, защото лодките са доста издръжливи и не се подменят постоянно.

Новият клуб „ Дунав “ е сключил и съглашение с Оперативна програма „ Спортни парцели “ за достъп до вода в езерото, което дружно с съществуването на база, дава правото на клуба да кандидатства пред федерацията за приемане на лиценз. Очаква се той да бъде даден през септември.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР