След нахлуването на Русия, сателитните интернет терминали Starlink започнаха да

...
След нахлуването на Русия, сателитните интернет терминали Starlink започнаха да
Коментари Харесай

Мъск вече не иска да поддържа безплатно интернет-терминалите Starlink в Украйна

След нахлуването на Русия, сателитните интернет терминали Starlink започнаха да идват в Украйна и се трансфораха в жизненоважен източник на връзка за украинската войска, позволявайки ѝ да поддържа връзка даже когато клетъчните връзки и интернет мрежите бяха унищожени.

Към днешна дата в Украйна са трансферирани към 20 000 спътника Starlink. Според Илон Мъск, досега интервенцията коства на SpaceX ­$ 80 милиона, с наклонност до края на годината да надвиши Щатски долар 100 милиона. В тази връзка SpaceX предизвести Пентагона с писмото си, че може да спре финансирането на услугата в Украйна, в случай че американската войска не дава на компанията няколко десетки милиона $ месечно.

„ Ние не сме в положение да дарим в допълнение терминали на Украйна или да финансираме съществуващите за неустановен интервал от време “, цитира CNN писмото на SpaceX до Пентагона.

Неотдавна Мъск разгласява в Twitter „ проект за завършек на войната “, предусещащ Крим да остане съветска територия, а в новите анексирани региони още веднъж...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР