След началото на пандемията от новия коронавирус германските власти посъветваха

...
След началото на пандемията от новия коронавирус германските власти посъветваха
Коментари Харесай

Вътрешните пътувания в Германия - само след отрицателен тест за COVID-19

След началото на пандемията от новия ковид немските управляващи посъветваха жителите да се откажат от пътуванията в чужбина в интерес на домашния отпуск, а в този момент даже лимитират пътуванията в страната, написа Нандо Зомерфелд, един от водещите редактори на националния всекидневник Die Welt. По думите му, федералното държавно управление в Берлин се пробва да успокои жителите с „ аморално предложение “: с цел да пътуват до друга част на страната, те би трябвало да си създадат тест за COVID-19 в границите на 48 часа преди заминаването си. И всичко това макар обстоятелството че тестванията едвам стигат за хора със признаци на заболяването, що остава за милиони здрави германци.  

Повечето немски жители с подготвеност са приели да отговорят на условията, подбудени от нуждата да се пребори коронавирусът, написа Нандо Зомерфелд. Въпреки това, с актуалните предизвестия да се въздържат от пътувания и в страната, политическите кръгове рискуват да изгубят сериозна поддръжка.

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан назова пандемията от ковид „ тест за темперамент “ и, несъмнено, беше прав, безапелационен е журналистът. Във времена като тези хората са изправени пред извънредно строги ограничавания, които държавното управление може да наложи в сходна обстановка.

" Съвсем неясно е за какво федералните и районните управляващи в този момент вършат всичко, с цел да подложат разбирането, демонстрирано от германците, на безусловно непотребен тест. Те вършат този тест за темперамент допустимо най-труден за нас. И даже ни предизвикат ", отбелязва Зомерфелд. 

И по този начин, преди няколко седмици, откакто държавното управление в Берлин разгласи съвсем всеки задграничен курорт за рискова зона, където не се предлага пътешестване по време на пандемията, Йенс Шпан предложи на жителите да почиват в страната. Той прикани жителите да не пътуват прекомерно далеко през есента и може би даже за зимните празници, а „ просто да се любуват на хубостта на Германия “. Много германци чинно се съобразиха с тази рекомендация, с помощта на която най-малко туристическата промишленост в страната можеше да разчита на естественото действие през цялата година. Сега обаче управляващите желаят по всевъзможен метод да " замразят " почивките даже в страната. Милиони хора в Берлин, Бремен, Франкфурт и скоро във всички други огромни градове към този момент са се озовали или са в риск да попаднат в капан, написа Зомерфелд. Те не могат да отидат на практика на никое място в Германия, с редки изключения.

" Сега не е моментът за пътешестване ", предизвести здравният министър на провинция Берлин да вземем за пример и може би даже беше прав. Но за какво държавното управление непрекъснато дава на жителите от ден на ден и повече нови сигнали? В последна сметка от дълго време е ясно, че обстановката през есента няма да се усъвършенства, а единствено ще се утежни, отбелязва създателят на публикацията.

В същото време на обърканите консуматори се подава избавителна сламка, която в действителност не е една, продължава Die Welt. Министър-председателите на федералните провинции с горделивост афишират развиването на съглашение, което в последна сметка ще разреши на всички хора в риск в Германия да отидат на отмора в Мекленбург, Шлезвиг-Холщайн или Бавария - изключително в случай че показват негативен тест за ковид при влизане, само че изработен не повече от 48 часа преди пътуването. Доколко неуместно е това условие в действителност? Достатъчно е да се спомене фактът, че е извънредно мъчно логистично, директно преди ваканцията цялото семейство да премине сходен тест, който също така също коства огромна сума. На първо място е морално безконтролно да се пилеят по този начин нужните проби за здрави хора, упорства Зомерфелд.

Туристическата промишленост бързо осъзна, че федералното и районните държавни управления не оферират нищо повече от " смокинов лист ". Собствениците на заведения за хранене и хотели ще би трябвало да анулират направените резервации на къщи и жилища. Естествено при такива условия никой обикновено мислещ и чувстващ човек няма да отиде на никое място, сигурен е Зомерфелд. „ По принцип това е като да кажеш на хората да не вървят на отмора, въобще на никое място “, написа той. 

Предприемачите и потребителите обаче биха разбрали и приели тази потребност доста по-добре, в случай че управляващите показват „ по-малко безредно и лицемерно споразумяване на обстановката с ковид “. По време на тази пандемия германците значително потвърдиха, че имат както темперамент, по този начин и схващане на условията. Те ще продължат да се държат по същия метод и в бъдеще, не се съмнява създателят на публикацията. Достатъчно е единствено това държавното управление най-сетне би трябвало избере явен и категоричен курс - и в това време да покаже темперамент, заключава журналистът Die Welt. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР