След началото на дискусията за районирането на националните курорти получихме

...
След началото на дискусията за районирането на националните курорти получихме
Коментари Харесай

Ангелкова: Много туроператори подкрепят районирането на националните курорти

След началото на полемиката за районирането на националните курорти получихме доста писма от огромните туроператори в поддръжка на предлагането. Това сподели пред публицисти министърът на туризма Николина Ангелкова по време на откриването на сезона в Слънчев бряг, съобщи „ Фокус “.
„ Направихме предложение Законът за шума да не важи за националните курорти, поради това, че бяхме сезирани от повече от 30 туристически организации и сега тече публично разискване на Закона на туризма. Всъщност там със специфична разпоредба към Закона за туризма предвиждаме регулация за националните курорти, която да е обвързвана с инфраструктура, реклама, сметоизвозване и така нататък Това, което предложихме е националните курорти да бъдат зонирани, само че съгласно с желанието и решението, което се взима от кмета, общинските съветници, локалния отрасъл. Тоест може да се реши Слънчев бряг да бъде разграничен на две, на три зони, на четири, може да се реши и да е една. Решението ще е оставено на локалната власт и бизнеса “, изясни Ангелкова, представена от " Фокус ".
„ Предлагаме да има зониране да вземем за пример на зони за фамилен отдих, празненство зона, рекреативна зона, това са индикативни имена, въпреки всичко Закона за туризма е в процедура на публично разискване и както споделих да могат локалния бизнес, които работят тук и локалната власт да преценяват какви и къде да бъдат ситуирани тези зони. Те не са свързани с териториалното устройство и разделяне. Те са нагледно казано разделни продуктово, с цел да може да се продава курортът през задграничните туроператори “, добави министърът на туризма.
„ След като започва тази полемика получихме доста писма, които поддържат това предложение. Някои от писмата бяха и от огромните туроператори, които ни осведомиха, че те и все още продават Златни пясъци и Слънчев бряг като две зони – празненство зона и зона за отдих. Те го вършат това от години, тъй като имат разнообразни клиенти “, сподели още тя.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР