След множеството послания за справяне с кризата COVID-19, отправени от

...
След множеството послания за справяне с кризата COVID-19, отправени от
Коментари Харесай

Пол Маккартни нарече мокрите пазари в Китай средновековна практика

След множеството послания за справяне с рецесията COVID-19, отправени от звезди, легандарният музикант от The Beatles и деятел за правата на животните Пол Маккартни също се включи с изказване по тематиката. Той остро подлага на критика протичащото се в Китай, само че въпреки всичко има вяра в позитивната смяна. 

Пред американския радиоводещ Хауърд Стърн Маккартни акцентира като извършител на обстановката по този начин наречените " мокри пазари " (името идва поради почистването на подовете с маркучи), където могат да бъдат открити месо, рибни артикули или диви животни, отбелязва The Gardian. 

" Наистина мощно се надявам, че обстановката, в която сме сложени, ще накара китайските управляващи да си кажат: " Добре, другари, тук в действителност би трябвало да съблюдаваме хигиена ". Нека си го кажем: средновековно е да се ядат прилепи ", споделя изпълнителят вегетарианец пред Стърн. И продължава: " Не би било зле, в случай че можехме да обвиним пазарите единствено и само за този проблем. САРС и птичият грип също ни сполетяха... И за какво? Заради тези средновековни практики... Последствията би трябвало да бъдат поука и мотор на смяна за пазарите ".

Коментарът на Маккартни е по отношение на теориите за произхода на ковид. Най-разпространена измежду тях (но непотвърдена) е, че болестта е тръгнала от прилеп в сходен пазар, чието месо не е минало през термична обработка. Твърди се, че необработеното месо е предало болестта на човек. Според друга доктрина месо полусурово от панголин е извършител на пандемията. 

Запитан за изгодата от петициите, които текат против работата на мокрите пазари, Маккартни дава отговор: " Има голяма потребност от тях. Когато даже частично знаем какво се случва там, чувството е все едно ти пускат атомни бомби. Разбирам, че това са обичаи: хората постоянно са имали пазарите и това е методът, по който се случват нещата. Но и робството също е било метод. Все в миналото идва миг за смяна ".

Легендарният композитор на The Beatles дава вяра, привеждайки образец с предходни спешни моменти. " Преживели сме разнообразни рецесии, само че тази е първата, която ни удря всички ни едновременно. Признавам, че е ужасно. Но аз съм от поколението на годините след Втората международна война. Родителите ми са я претърпели и духът, който споделяха, бе: ще вървим напред каквото и да ни коства, ще създадем нужното, ще се стегнем и ще опитаме да запазим щастието си. От този дух те са имали потребност тогава. Ние също. "

В изявлението Маккартни регистрира възходящото гражданско неодобрение във Англия. Но все пак има вяра в добротата на хората. И " тя, популярност богу, си личи ".

Пред Стърн Пол Маккартни споделя и тъгата си по анулацията на концерт в Гластънбъри. " Разочароващо за мен е, че хората са закупили билетите си в очакване да разнообразят лятото си с нещо забавно. И внезапно всичко пропадна. Тъжно е и за нас, тъй като го чакахме с неспокойствие ", разказва изпълнителят. 

В момента Маккартни прекарва времето на карантина в Съсекс дружно с щерка си Мери и фамилията ѝ, като е " наложително разграничен " от брачната половинка си Нанси Шевъл. Тя се намира в Ню Йорк.

Автор: Драго Петков

 
Кориците на списанията по света имат да ни кажат нещо

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР