След множество телевизионни репортажи за проблем с комарите в крайдунавските

...
След множество телевизионни репортажи за проблем с комарите в крайдунавските
Коментари Харесай

Заради "тропическия климат" премиерът обеща мащабно пръскане срещу комари по Дунав

След голям брой телевизионни репортажи за проблем с комарите в крайдунавските общини министър председателят Бойко Борисов взе нещата в свои ръце, въпреки че неотдавна финансовият министър Владислав Горанов разгласи, че пръскането е грижа на общините, не на страната.

Премиерът разгласи през днешния ден на събитие, обвързвано с контрабандата на цигари, че е разпоредил на Министерството на земеделието и горите и на Българската организация по сигурност на храните да се заемат с въпроса. Освен това би трябвало в идващите два дни да бъдат предизвестени земеделските стопани и съответно пчеларите за идното напръскване, с цел да не им пострадат стопанствата.

Борисов изясни, че публичните поръчки за процедурите по пръскането занапред ще се приготвят и в случай че няма обжалване, ще могат да се изпълнят при започване на август. Затова предложи на кметовете на общини, където е тежко ситуацията, да разгласят бедствено състояние, с цел да може да се пръска незабавно в двукилометрова зона със аероплан. Премиерът изясни, че единствено пръскането, което се прави в градовете, не дава резултат.

Борисов изясни, че редуването на жеги и дъжд е трансформирало климата в България в тропически, за което никой не е отговорен, само че " би трябвало да спасим хората ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР