След многото ми обиколки в Североизточния регион мога да кажа,

...
След многото ми обиколки в Североизточния регион мога да кажа,
Коментари Харесай

Нинова в Силистра: Ще предложим специален Закон за развитие и на Североизтока заради тежките проблеми в региона

" След многото ми обиколки в Североизточния район мога да кажа, че той се нуждае от специфичен закон и целева стратегия за развиване. Опустелите села, плодородната земеделска земя, неприятните пътища, бедността и безработицата са основателни аргументи да разработим специфични ограничения за Североизтока още при започване на новия парламент ". Това съобщи ръководителят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на предизборна среща в Силиста.

" Неравенствата имат доста измерения. Едно от тях е неравенството в районното развиване. Цели региони в България опустяват. Един от методите да бъде решен този проблем е в Плана за възобновяване и резистентност да се заложат средства и целева планове за възкръсване на такива райони ", означи тя.

" Северна България е облагодетелствана с река Дунав. Но това богатство не се употребява за развиване на градовете по крайбрежията ѝ ", съобщи Нинова.

" Скоро имах среща с представители на туристическия отрасъл. Те обрисуваха пред мен големите благоприятни условия за развиване на стопанската система и туризма по река дунав по сходство на други европейски страни. Недопустимо е да имаме такива естествени дадености и да не се възползваме от тях. Вместо това унищожаваме земята, водата, горите си. Сметището край Силистра изчерпва потенциала си. Боклуците пропиват и замърсяват почвата. Местната власт нехае. Комарите още веднъж са голям проблем. Жителите на всички дунавски градове, откъдето минах молят за помощ. Още през днешния ден се обръщам към служебното държавно управление – осигурете средства за напръскване. Хората тук не могат да се покажат на открито ", възмути се ръководителят на Българска социалистическа партия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР