След многогодишни проучвания учените все още не са сигурни какво

...
След многогодишни проучвания учените все още не са сигурни какво
Коментари Харесай

5 трикa за предотвратяване на махмурлука

След многогодишни изследвания учените към момента не са сигурни какво тъкмо предизвиква махмурлукa. Най-популярната доктрина е, че махмурлукът е композиция от дехидратация и химикали, останали в тялото, откакто преработи алкохола.

Е, и може би малко наказване за това, че не сте спазили правилата на здравословния метод на живот.

Логично е, че без да се знае точната причина, е много мъчно да се откри дейно лекарство.

Днес ще ви представим лист на нещата, които съгласно учените могат, в случай че не предотвратят махмурлук, най-малкото да понижат извънредно неприятните му признаци.

Аспержи

Изследване от 2009 година, оповестено в Food Science, демонстрира, че аминокиселините и минералите в аспержите могат да защитят чернодробните кафези. Консумирането на аспержи преди приложимост на алкохол ще усили количеството на диетичните фибри и витамините А и С в организма, което ще помогне на тялото да се оправи по-ефективно с алкохолните отрови.

Лек алкохол

Според изследване по-тъмният алкохол наподобява способства за по-тежък махмурлук. Разбира се, доста тук зависи и от количеството употребяван алкохол. Експериментите демонстрират, че тъмните ликьори да вземем за пример съдържат ферментационни артикули, наречени конгенери, които оказват въздействие върху тежестта на махмурлук. Съветът на експертите е да избягвате тъмният алкохол.

Витамини

Учените са потвърдили, че витамин B оказва помощ на черния дроб да разгражда алкохола, и предотвратява увреждането на нервите в процеса на консумация на алкохолни питиета.

Приемането на добавки от витамин В преди и след приложимост на алкохол ви кара да се чувствате по-добре на идната заран. Витаминът се среща в доста храни, в това число месо, яйца, риба и плодове.

Спрайт

Когато нашата храносмилателна система обработва алкохол, той трансформира етанола в ацеталдехид. Вредно съединяване, което съгласно проучвания е главната причина за главоболие на идната заран.

Ацеталдехидът по-късно се трансформира в по-безопасен ацетат, само че това лишава известно време. Лабораторните проби, извършени от китайски учени, демонстрираха, че " спрайт " усилва интензивността на ензима, който унищожава ацеталдехида, което може да понижи неприятните признаци на махмурлука или продължителността им.

Кислород

Консумирането на алкохол, съдържащ повече разперен О2, може да помогне за по-бързото изтрезняване, защото кислородът оказва помощ на черния дроб в разграждането на алкохола. Кислородът също по този начин оказва помощ и за разграждането на отрови, които предизвикват махмурлук.

Някои корейски алкохолни питиета популяризират високо наличие на О2, който може да бъде прибавен към огнената течност по същия метод, както се газират питиета./Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР