След много спорове, предшестващи пускането му, документалният сериал на Netflix

...
След много спорове, предшестващи пускането му, документалният сериал на Netflix
Коментари Харесай

Кралица Клеопатра на Netflix шокира всички с 2% рейтинг на аудиторията в Rotten Tomatoes

След доста разногласия, предшестващи стартирането му, документалният сериал на Netflix " Кралица Клеопатра " получи шокиращо невисок рейтинг на аудиторията в Rotten Tomatoes.

Понастоящем докдрамата има 2 % оценка на публиката и 11 % оценка на критиците в платформата за ревюта.

" Искам да му дам късмет, защото по някаква причина беше рекламиран толкоз доста в моя канал. Не знам къде отиват всички пари за тези излъчвания, в никакъв случай не можеш да ги забележиш. Актьорската игра не беше най-лошата, само че историята е просто мудна и ужасна ", се споделя в едно от ревютата.

" Ако това трябваше да бъде измислено, свободно основано преобразяване на кралица Клеопатра, това щеше да бъде другояче добър филм ", споделя различен коментатор. " Той обаче е показан като документален филм и непреодолимите грешки в този " документален филм " са прекалено много, с цел да бъдат подценени. "

 
   View this post on Instagram

" Безнадеждно неакуратен и цялостен неуспех в разбирането на египетската просвета и история. Никаква дълбочина или атмосфера на времето. Просто неприятен опит да се американизира египетската история, като се промени, с цел да дава отговор на американската просвета ", повтаря трето ревю.

Критиците също не съумяват да сдържат разочарованието си: " Той е прекомерно сапунен за сериозните почитатели на историята и незадоволително сапунен за феновете, които обичат сочни исторически драми ", написа рецензентът на " Дейли телеграф ".

" Царица Клеопатра " е спорен през цялото време поради кастинга на актрисата Адел Джеймс за основната роля. Много египтяни бяха изключително ядосани поради това, тъй като Джеймс е от смесена раса, а те имат вяра, че същинската Клеопатра е имала по-светла кожа.

Министерството на туризма и антиките на Египет преди този момент излезе с изказване, в което осъди продуцирания от Джейда Пинкет Смит документален сериал, заявявайки, че планът не отразява действително историята, както към този момент заяви “The Daily Wire ”. Наскоро беше оповестено, че египетската държавна компания наречена „ Обединени медийни услуги “( United Media Services) ще продуцира собствен личен документален филм за Клеопатра, в който ще бъде показана версия на историческата кралица с по-светла кожа.

Режисьорката на " Кралица Клеопатра " Тина Гарави дава отговор на рецензиите за кастинга на Джеймс. " Правейки изследване, осъзнах какъв политически акт би било да видя Клеопатра в облика на чернокожа актриса ", написа Гарави в своя публикация.

" Защо Клеопатра да не бъде меланхолична сестра? И за какво някои хора имат потребност Клеопатра да е бяла? " - пита тя. " Близостта ѝ до белотата като че ли ѝ придава стойност, а за някои египтяни това наподобява в действителност има значение ", споделя тя.

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР