След месеци уверения от полските политици, че Варшава ще закупи

...
След месеци уверения от полските политици, че Варшава ще закупи
Коментари Харесай

Полша вече не иска изтребителите F-35, били твърде скъпи

След месеци уверения от полските политици, че Варшава ще закупи американските изтребители от пето потомство F-35, от Министерството на защитата на страната се оповестиха срещу плануваната договорка.
От министерството настояват, че направеното от Съединени американски щати предложение не удовлетворява потребностите на Полша и е прекомерно скъпо. Според полските военни, в случай че Варшава отхвърли договорката за F-35, би могла да си спести 1 милиарда $.
Освен чисто икономическия аспект на въпроса полските военнослужещи са на мнение, че логистичната система не покрива потребностите на страната. Съгласно въпросната система един-единствен информативен център реализира мониторинг върху всички F-35 в света, с цел да дефинира от какви аварийни елементи се нуждаят, показва полският боен портал Defence24.
След това автоматизирано се задейства логистичната верига, посредством която аварийните елементи могат да бъдат изпратени от военни бази в прилежащи страни, с цел да се форсира процесът. Това обаче би означавало, че Полша също ще би трябвало да изпраща своите елементи на останалите страни, притежаващи американските изтребители, което опонира на законите на страната.
Така пред програмата на американските F-35 изниква ново затруднение от позиция на логистиката, което се прибавя към високата им цена и техническите проблеми.
Използването на изтребителите F-35 се оказва проблематично и за цивилното население, което живее наоколо до военновъздушните бази. Такъв е казусът в Дания, където 618 жилища бяха наранени от извънредно високите равнища на звук, подбудени от мотора на този вид аероплан.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР