След месеци тестове и модификации, Samsung най-сетне е почти готова

...
След месеци тестове и модификации, Samsung най-сетне е почти готова
Коментари Харесай

Galaxy Fold на Samsung идва скоро, нов по-евтин модел на хоризонта

След месеци проби и модификации, Samsung най-накрая е съвсем подготвена да стартира доставките на своя смарт телефон от последващо потомство – Galaxy Fold. На формалния уебсайт на компанията още веднъж се появи алтернатива за предварителна регистрация за закупуване на устройството. Това към момента не е предварителна поръчка, само че може би е белег, че то скоро ще бъде пуснато в продажба.

Припомняме, Galaxy Fold е първият сгъваем смарт телефон на компанията, оборудван с еластичен екран. В сгънато положение на предният му панел е налице дребен 4,6-инчов екран, само че пи разгръщане потребителят получава 7,3-инчов подобен, допускащ едновременна работа на до три приложения и " drag-and-drop " сходно на компютър. Останалата част от хардуера е близка до Note 10+: процесор Snapdragon 855, 12GB RAM и 512GB вградена памет.

Колко тъкмо ще са клиентите, подготвени да платят съвсем 2000 $ за устройство, което се прочу със сериозните си проблеми по време на първия опит да бъде пуснато в продажба е друга история. През април, безусловно дни преди плануваната публична премиера, Samsung внезапно смени проектите си, след появяването на съществени проблеми в тестови бройки, раздадени на публицисти.

 Galaxy Fold на Samsung идва скоро, нов по-евтин модел на хоризонта
През юли компанията разгласи, че обновеният Galaxy Fold е подготвен за дебют. Samsung разказа какво е променено по отношение на първичния дизайн. Основните усъвършенствания касаят механизма за прегъване на устройството и подсигуряването му против попадане на външни предмети зад екрана, какъвто бе един от главните проблеми, регистрирани напролет.

Препъването на Galaxy Fold обаче очевидно не разколебава компанията, че сгъваемите устройства ще са идната гръмка оригиналност при смарт телефоните. Според Bloomberg корейците работят върху по-малка версия на продукта, който се чака при започване на 2020 година и ще предложи 6,7-инчов екран.

Според наличната информация задаващото устройство ще се сгъва не по височина, като в този момент известния Fold, а по хоризнталата. Така в прегънат тип то ще придобива формата на квадрат, който елементарно може да бъде натикан в джоба. Този форм-фактор звучи доста разумно, имайки поради издължаването на екраните на актуалните устройства. Това може би значи и че Android както и приложенията ще могат да работят на сходен смарт телефон без нужда от реинженеринг.

Също по този начин, съгласно наличните данни, Samsung работят и върху това второто потомство сгъваемо устройство да е по-евтино и по-тънко по отношение на своя предходник. Последното е значимо, имайки поради обстоятелството, че Galaxy Fold е по-дебел и безценен от два Galaxy Note 10. Разбира се, към този момент едва ли можем да чакаме чудеса в тази тенденция, само че даже 20% съкращаване на дебелината ще е достижение по отношение на 17-милиметровия сегашен модел.

Съобщава се и че външният тип на смарт телефона се основава със съдействието на американския дизайнер Том Браун, създател на едноименна стилната марка (Thom Browne). Явно от Samsung желаят да привлекат вниманието освен гийковете, само че и на тези консуматори, обръщащи повече внимание на дизайна.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР