След месеци спекулации, Harley-Davidson обяви, че ще пусне в продажба

...
След месеци спекулации, Harley-Davidson обяви, че ще пусне в продажба
Коментари Харесай

Всичко за премиерата на първия електрически Harley-Davidson

След месеци спекулации, Harley-Davidson разгласи, че ще пусне в продажба първия си електрически мотоциклет. Той се споделя LiveWire, а доставки му ще стартират още тази есен.

Това е голяма и смела стъпка за другояче релативно консервативната американска компания, за чиято емблема се счита точно звукът на мотора. Е, този тон при LiveWire няма да съществува, най-малко във типа, в който го познаваме.

Цените стартират от 29 799 $, като с едно зареждане Harley-Davidson LiveWire може да измине 152 км. И в случай че това може и да намръщи някои от най-заклетите почитатели на марката, то ускорението от 0 до 100 км/ч има капацитета да ги усмихне - тъй като то е 3.5 секунди.
 Снимка 434114

С излизането си на пазара, LiveWire ще се трансформира и в най- " обвързвания " модел в историята на Harley-Davidson. Машината е оборудвана с телеметрична система Panasonic и технологията Harley-Davidson Connect.

Последната разрешава на притежателя да свърже външни устройства с мотоциклета. Именно тази функционалност ще трансформира LiveWire в първия електрически обвързван мотоциклет в Северна Америка.
 Снимка 434112

Като поклон към най-консервативните почитатели, от Harley-Davidson въпреки всичко са оборудвали LiveWire със система за електронно генериране на тон, който се кълнат, че наподобява съвсем до емблематичния гърловиден тътнеж, с който свързваме класическите модели.

От Harley-Davidson прецизират, че са подписали контракт с един от най-големите оператори на зарядни станции в Щатите - Electrify America. Като резултат от този контракт, всеки клиент, който си купи LiveWire сред август 2019 и юли 2021 година, ще получи гратис зареждане на станциите на компанията в размер на 500 кВч в границите на две години. Най-общо казано, тази безвъзмездна електрическа енергия е задоволителна за 30 цялостни зареждания на батерията на мотоциклета, както и за изминаването на пробег от 4586 км.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР