След месеци шикалкавене и война на президента с институциите, всичко

...
След месеци шикалкавене и война на президента с институциите, всичко
Коментари Харесай

Висш съветник на Радев се изпусна: Трябва ни президентска република

След месеци извъртане и война на президента с институциите, всичко си пристигна на мястото. Стана ясно, че вдигнатият му пестник не е за почистване на мутрите, а начална офанзива към заветната му фантазия - президентска република, която ще ни дистанцира от Европа и ще ни върне в епохата на тоталитаризма, написа.

Не Радев, а човек от екипа му, сина на близкия му другар – Васил Василев, изплю камъчето в предаването Офанзива.

Слави Василев обстойно и нашироко изясни рисковата концепция.

Най-големият триумф на Румен Радев е, че излезе на площада и сподели „ Вън, мутрите “. Най-голямата му неточност и пропуск е, че лятото не пожела да приказва за смяна с ГЕРБ. Трябваше да постави на масата своите оферти за промени в Конституцията, сподели по NOVA NEWS политическият анализатор и член на Стратегическия съвет към президента Слави Василев.

Промяна на управническия модел и излекуване на връзките сред жителите и страната щял да предложи Стратегическият съвет към президента.

Той призна, че президентството желало да има опълчване сред институциите, тъй като това било „ единствения излаз при по този начин създалата се система “.

Василев изясни и задачата на борбата – да печели доверие от хората. Как да се легитимира човек, в случай че не е срещу статуквото? ", попита риторично той. След това разгласи, че най-прекият път към рестарт на системата било предлагането на президента за промени в Конституцията, което е в компетенцията на Велико национално заседание.

"Рестарт на системата без президента не може да има. Трябва да вървим към президентска република ", отсече Василев.

След това с думите си обезсмисли работата на Народното събрание, тъй като „ народните представители не съставляват народа, а своята партия “. Обясни, че за него мутрите били овластените хора, а министър председателят управлявал „ целия церемониал “.

Накрая даде наивно пояснение за датата на вота. " Тъй като е Великден в огромна част от страните на Запад, това ще улесни напредването на българите до Консулствата, с цел да гласоподават. Няма да има доста хора по улиците, ще се избегнат скупчвания ", съобщи анализаторът.

Сега е ред на Радев да смъкна картите и да разгласи дали застава зад думите на индивида, който му дава стратегически препоръки.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР