След месеци недомлъвки и спекулации, някои от които подхранвани и

...
След месеци недомлъвки и спекулации, някои от които подхранвани и
Коментари Харесай

Huawei: Новата ни операционна система няма да работи на смартфони

След месеци недомлъвки и спекулации, някои от които подхранвани и от самата компанията, Huawei призна, че операционната система, която създава, изобщо не е предопределена за смарт телефони. Това значи, че китайският производител няма различен избор, с изключение на Android, а бъдещето ѝ зависи от комерсиалната договорка сред Съединените американски щати и Китай и унищожаване на възбраната да употребява услугите на Гугъл.

Признанието, че HongMeng OS не може и няма да бъде употребена на смарт телефоните на компанията, идва непосредствено от Катерин Чен - член на борда и старши вицепрезидент на Huawei, представена от китайския официоз Xinhua. Запитана по време на медийна среща в Брюксел, тя съобщи изрично, че операционната система е планувана за индустриална приложимост, т.е. като платформа за Internet of Things решения.

Твърденията, че Huawei е надали не подготвена със сурогат на Android потеглиха от компанията. През юни вицепрезидентът по връзките Андрю Уилямсън съобщи пред Reuters, че производителят е " в развой на стартиране на евентуален сурогат " на операционната система на Гугъл, както и че тя ще бъде подготвена " в границите на няколко месеца ".

Главният изпълнителен шеф на потребителското поделение Ричард Ю пък също съобщи, че Huawei е подготвена да употребява различната операционна система. А в китайски медии даже се завъртя информацията, че HongMeng е по-бърза от Android. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР