След месец в кома издъхна столичният бохем, светски хроникьор и

...
След месец в кома издъхна столичният бохем, светски хроникьор и
Коментари Харесай

Преди да издъхне: Денди търгувал с антикварни предмети

След месец в кома издъхна столичният безгрижник, всемирски хроникьор и публицист Любомир Милчев-Денди. С шармантните си цветни костюми, висулките по ревера на сакото, папийонката и кученцето си Хининус с каишка в ръка по този начин го помни всеки, който го е срещал в градинката пред Народния спектакъл или по столичния бул. „ Витоша “.

Изключително колоритна персона, която намираше общ език с всеки, който го заприказва без значение от обществения му статус, в някоя от софийските градинки. Безобиден, благ, тънък, друг, цветен и доста образован, извънредно грамотен и с изострен език подобен ще си остане Денди, който се появи преди години в общественото пространство, с помощта на телевизионния формат „ Биг Брадър “ там беше участник, а след това и коментатор.

През годините той постоянно попадаше в разнообразни кавги, само че постоянно излизаше от тях по един грациозен и артистичен метод, тъй като самият той беше подобен. Затова, когато на 18 февруари беше открит с голям брой фрактури на главата, отоци и хематоми в жилището си на ул. „ Св. Иван Рилски “, шокира необятната общност. Той мина през две черепно-мозъчни интервенции, само че по този начин и не съумя да излезе от комата и си отиде точно на деня на театъра 27 март. След гибелта му доста известни персони написаха сърцераздирателни постове в обществените мрежи, с които се простиха с 58-годишния всемирски лъв.

Денди е приключил в Софийския университет „ Българска лингвистика “, а след това и „ Културология “. По документи е роден в Дупница, където обаче в никакъв случай не е живял. Казват, че е пристигнал на бял свят по пътя към Рилския манастир, след това със фамилията му се реалокират в Перник и София, там имат непретенциозен парцел.

Светският лъв през годините е в непримирима война със фамилията си. След като обръща тил на родителите си още преди години, като ги упреква, че са

 

„ елементарни провинциалисти “,

Любомир Милчев се изпокарва и със сестра си Недялка Илиева, директорка на едно от най-известните учебни заведения в Перник гимназията по металургия, която пък е позната и с любовта към първокласните артикули и чантите си „ Луи Вюитон “.

Техни близки описват, че двамата с Денди не са могли да изкарат и един ден дружно, без да си нанесат обиди, напълно непривични за изискания звук, който другояче се опитвал да показва Милчев. Неприязънта на светския хроникьор идвала от разнообразни клюки, свързани с персоналния й живот. И когато се прибирал понякога в фамилната къща в Перник, се правел, че не я познава, даже не й се обаждал и ходел на посетители.

Познати на фамилията споделят, че Денди от горната страна на всичко не можел да се помири с обстоятелството, че Недялка постоянно била фаворитка на фамилията, до момента в който той бил за тях

„ побъркан “ и „ някакъв си публицист “.

 

През последните години попада и в други фамилни войни. Със брачната половинка си Юлияна се събираше и разделяше нееднократно, пълнейки светските летописи. Богатата дама в действителност устояваше светския хроникьор и гальовен публицист, който пък радваше публиката с цветното си наличие и чудатите си мнения, издаващи богата обща просвета. Самият той е намеквал в дни на гняв, че преди повече от три десетилетия е влезнал в дома на богаташката и е оставил пред вратата й пернишките си обувки, с цел да вземе софийско жителство.

В светския хайлайф се майтапеха с тях, като ги назоваха „ семейство Адамс “. В средите обаче шушукаха, че Денди е платоничната обич на Юлияна, само че дали това е по този начин, надали в миналото ще се разбере. Двамата се разделиха през 2013-а след 30-годишна връзка - тогава дамата го беше изгонила поради по-млад мъж.

Малцина знаят, че в последните години той се занимаваше с колекциониране и препродаване на антикварни предмети.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР