След месец прекъсване Столичният общински съвет ще възобнови работата си

...
След месец прекъсване Столичният общински съвет ще възобнови работата си
Коментари Харесай

След месец прекъсване СОС продължава с виртуални сесии

След месец спиране Столичният общински съвет ще възобнови работата си с отдалечени онлайн сесии и съвещания на непрекъснатите комисии в него. Първото виртуално събиране на СОС би трябвало да се организира на 16 април, четвъртък. Това стана ясно по време на съвещанието на комисията по нормативната уредба. Членовете й одобриха промени в правилника на общинския съвет и разрешиха 61-те съветници да работят посредством конферентна връзка по интернет. В текстовете написа, че новите технологии би трябвало да подсигуряват установяването на самоличността на общинските съветници и да дават опция те те да вземат участие в разискванията и при взимането на решенията. Дневният ред на сесиите и на съвещанията на комисиите ще продължи да се разгласява на уеб страницата на общината.

Пленумите на СОС ще се провеждат в платформата WebEx, се разбра още на съвещанието. В измененията на правилника написа, че жители, представители на компании и институции ще продължат да могат да изпращат по мейл мнения и оферти до непрекъснатите комисии. От СОС настояват, че и след изнасянето в интернет жителите и публицистите ще могат да наблюдават сесиите и комисиите чрез страницата на Столична община и в профила на СОС във Facebook. Всъщност в проекта е записано, че " съвещанията могат да се излъчват на електронната страница при обезпечена техническа опция за това ".

Комисията по нормативната уредба одобри новите текстове със само един глас " въздържал се ". Представителят на опозиционната коалиция " Демократична България " Методи Лалов разясни, че кардинално не е срещу плана, само че не е склонен с това, че вносителите от ГЕРБ няма да спазят периода, в който жителите могат да внасят мнения и оферти по отчета. Този период е 30 дни, а при изключителни условия може да бъде понижен на 14. Предложенията на ръководещите бяха импортирани на 31 март, а гласуването в отрасловите комисии стартира през днешния ден.  
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР