След литургията, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий с

...
След литургията, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий с
Коментари Харесай

С празнична литургия в църквата ”Свети Четиридесет мъченици” започват честванията днес

След литургията, отслужена от Негово Високопреосвещенство Великотърновския митрополит Григорий с присъединяване на квартет " Ангелски гласове ", ще има водосвет и поръсване на бойното знаме на Национален боен университет “Васил Левски ”.

 

В 10:30 ч. в двореца на Царевец ще се състои формалният боен обред по издигане на българското национално знаме. Един час по-късно стартира празничното шествие, в което ще се включи вицепрезидентът Илияна Йотова. 

 

Министър-председателят Гълъб Донев също ще бъде във Велико Търново. Той ще взе участие в тържествената заря - инспекция в 19.30 ч. и ще участва на аудио-визуалния театър " Царевград Търнов - тон и светлина ", което ще стартира в 20.15 ч.

 

В София от 11.00 часа пред Паметника на Независимостта на пл. " Княз Александър I " ще се организира тържествено честване на 114-ата годишнина от оповестяването на Независимостта на България. В програмата ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър, Софийският духов оркестър и разбъркан хор " Света София ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР