След кризисна среща на върха, продължила пет часа, канцлерът на

...
След кризисна среща на върха, продължила пет часа, канцлерът на
Коментари Харесай

Меркел представи националния план за ваксинация на германците

След спешна среща на върха, траяла пет часа, канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел показа народен проект за имунизацията на жителите против COVID-19. Меркел сe сплоти с министър председателите на немските провинции, най-важните министри, производителите на ваксини и представители на Европейския съюз, че е належащо да се преодолее несполучливия към сегашния миг ход на имунизацията, съобщава немският вестник BILD, представен от Агенция " Фокус ". 

" От наша страна ясно дадохме да се разбере, че най-високата степен на предсказуемост е значима за всички нас. Можем да предложим на всеки жител имунизация до края на третото тримесечие, т.е. до края на лятото, това може да бъде доказано! ", сподели канцлерът на Германия. По-конкретно като дата, Меркел приказва за 21 септември. 

Този график важи даже и при потреблението на единствено утвърдените към този момент ваксини от Biontech/Pzer, Moderna и AstraZeneca, без нови ваксини. В този случай на 73 милиона възрастни хора в страната ще може да се предложи обезпечена имунизация. 

" Производителите също ни споделиха, че постоянно може да се случи нещо в производството, което те не са планували. Но мисля, че данните за тримесечията като цяло към този момент са доста предвидими. Ако другите две ваксини получат утвърждение, несъмнено, ще имаме по-голям обсег на имунизацията ", увери Меркел, визирайки евентуалните утвърждения на имунизациите от Johnson & Johnsons и Curevac. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР