След края на днешния 8 март е напълно възможно производителите

...
След края на днешния 8 март е напълно възможно производителите
Коментари Харесай

Разнобой в Европа относно ответни мерки срещу новите мита на Тръмп

След края на днешния 8 март е изцяло допустимо производителите на стомана и алуминий от целия свят да би трябвало да заплащат солени мита за импорт на продуктите си в Съединени американски щати. Причината – решение на американския президент Доналд Тръмп, което, наподобява, следва само да бъде официализирано, ще значи 25% мито върху вноса на стомана в Съединени американски щати и 10% върху вноса на алуминий.
Намеренията на Тръмп провокираха вълна от възмущение в целия свят, в това число в Европейския съюз. Но точно в Европейски Съюз наподобява има разнопосочни позиции каква да е реакцията, откакто в началото ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер разгласи, че Съюзът ще отговори, в случай че в последна сметка мита бъдат въведени. Заговори се за мита от страна на Европа върху вноса на някои американски артикули – да вземем за пример фъстъчено масло, бърбън, даже джинсите Levi`s . А европейският комисар по финансовите въпроси Пиер Московиси добави към вероятните за облагане артикули тютюневите произведения и портокалите .
Сега, обаче, немският министър на търговията Бригите Циприс, желанията на Тръмп са раздразнили мнозина, в това число в Европа, само че не може да се приказва за същинска комерсиална война, в случай че става въпрос за " единствено няколко продукта ", съобщи Reuters. " В общи линии това, което може да се направи, е да се споделя на Тръмп да изостави концепцията, тъй като единствено свободната търговия може да обезпечи среда на допустимо най-хубаво съдействие и съгласие в интернационален аспект ".
Доста по-твърда позиция зае френският министър на външните работи Жан-Ив льо Дриан. Според него е належащо Европа да отговори допустимо най-твърдо, в случай че в последна сметка Съединени американски щати наложи новите мита върху стоманата и алуминия. „ Европа би трябвало да покаже силата си. Трябва да сме твърди “, настоя той и застъпи гледната точка, че в дълготраен аспект комерсиалните бариери ще навредят най-много на Съединени американски щати.
Същевременно Норвегия, която е един от най-големите експортьори на алуминий в света, разгласи, че към момента не е подготвила и не има намерение да приготвя контрамерки против бъдещите мита от Съединени американски щати. Евентуално и да има такива, ще бъде вдигнат данъчния предел и за норвежките компании, които се регистрират вкъщи. Припомняме, че Норвегия не е част от Европейски Съюз, само че е част от Европейската икономическа общественост.
Каква е позицията на някои от най-влиятелните членове на Световната комерсиална организация (СТО) - научете в Expert.bg
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР