След кратко преследване двете превозни средства са спрени на възлов

...
След кратко преследване двете превозни средства са спрени на възлов
Коментари Харесай

Мигрантите в тайник: Микробусът бил собственост на трето лице

След малко гонене двете транспортни средства са спрени на основен бул. на входа на града.  В стеснен тайник служителите на реда откриват 18 мигранти от Афганистан, измежду които и деца.    Установено е, че всеки от тях е платил по 3 600 евро, с цел да стигне от Турция през Сърбия до Западна Европа. Двамата водачи – на 19 и 20 години от Бургас, не са престъпно проявени и за тях няма данни до в този момент да се занимавали с трафик на хора.
Всичко по тематиката: Мигрантска рецесия 1181
И двамата са безработни. Ако бъдат приети за отговорни, могат да получат до 6 години затвор и санкция до 20 000 лв..

Прокурор Мария Маркова изясни, че мигрантите са младежи, пътуващи от Турция за Сърбия през България. Целта им била да стигната в Сърбия, където щели да бъдат поети от друга група трафиканти.

„ Към сегашния миг е известно, че превозното средство е било благосъстоятелност на трето лице, което е предоставяло за прилагане за експериментиране и бъдещето закупуване на този микробус. В момента се събират данни дали тайника е построен директно след приемането от двамата трафиканти или по този начин е би закупен “, уточни Мария Маркова.

По думите й, в случай че микробуса е закупен с построен тайник, то той е платен точно за да се трафикират лица.

„ Със стопляне на времето е обикновено да бъде засилен мигрантския напън. В последните седмица са предотвратени прекосяването на над 600 мигранти.

Прокурор Мария Маркова разяснява и сигнала за принуждение против момиче и момче от страна на охранители пред дискотека в Слънчев бряг.

„ Образувано е досъдебно произвеждане за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди във връзка с потърпевшо лице - младо момиче. До какъв брой има съпричастност на охранителите към момента са открива “, сподели тя.

По думите й от клиповете излиза наяве, че охранителите са задържали лицето, а Закона за частната охранителна активност им дава такова право.

„ На пръв прочит на материалите и преписката няма данни за принуждение “, уточни Маркова.

Сигналът за телесна щета е по отношение на младо момиче, което било клиентка на заведението, което компанията охранява.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР