След краткия полъх на зимата, периодът около началото на астрономическата

...
След краткия полъх на зимата, периодът около началото на астрономическата
Коментари Харесай

Астрономическата пролет! С какво време идва

След късия лъх на зимата, интервалът към началото на астрономическата пролет, която настава на 20 март в 23,24 часа, ще е по-топъл, оповестява " Нова ".

В събота температурите денем ще са сред 8 и 13 градуса, по планините – сред минус 3 и плюс 2 по отношение на надморската височина. Денят ще е преобладаващо безоблачен в западната половина на страната и с повече облаци на изток. Вятър – леден от север-североизток с умерени пориви. Ще превали дъжд в областите към Черноморието, с по-голяма възможност на север. Сняг по-късно следобяд и вечерта ще има по планините, най-много в Рило-Родопската област.
-->
Ще посрещнем неделя със слънчево време на Запад и облаци в източната половина на страната, които в часовете до вечерта ще се раздират. В ранните часове в някои ниски региони видимостта ще е намалена. В последния ден на седмицата слаба възможност за незначителни валежи има в Югоизтока. Температурите денем ще са по-високи от съботните и ще доближат 15-16 градуса в обичайно топлите елементи на България.

Цялата последваща седмица ще е пролетно топла с повече облаци и дневни температури до 20 градуса в първата половина на интервала (около началото на астрономическата пролет), когато на изолирани места из страната не са изключени незначителни краткотрайни валежи. С наближаването на почивните дни ще е преобладаващо слънчево с показания на термометрите над 20 градуса.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР