След километричните опашки на „Дунав мост 2” през последните две

...
След километричните опашки на „Дунав мост 2” през последните две
Коментари Харесай

Спокоен трафик на „Дунав мост 2” след колоните през уикенда

След километричните опашки на „ Дунав мост 2” през последните две денонощния, през днешния ден трафикът през граничния пункт е спокоен. Очаква се обаче да има усилване в обедните часове.

В момента на границата има леко скупчване, което се преодолява за към час.

Вчера колоната от камиони беше близо 5 км. Разстоянието през моста се изминаваше за 4 часа, а водачите се оплакваха от мудната работа на граничарите. Оказа се обаче, че повода за забавянето са сензори, измерващи радиоактивността, които се инсталират от румънска страна.
Шофьори чакат с часове поради километрични опашки на „ Дунав мост 2 ” Властите изясняват забавянето на придвижването със засилен трафик и поправки от страна на Румъния
По думите на шефа на Групово дело „ Гранична полиция” Светлан Кичиков има и друга причина за тапите: „ За първа година имаме подобен засилен трафик на жители на Европейски Съюз, които са били в Турция и в този момент се прибират. Тази година това нещо е феномен. Обработката на подобен вид коли се е нараснал неведнъж на този пункт. Досега казусът беше само на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Калотина”. От 5 коридора работят 2 за товарни и 3 за леки коли. В момента, в който се изтеглят леките коли, усилваме коридорите на товарните”, изясни Кичиков.

Днес следва среща сред него и сътрудниците му от румънска страна за договаряне на инспекции по облекчения режим най-малко до септември месец.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР