След като защити спорните споразумения, подписани от Анкара с либийското

...
След като защити спорните споразумения, подписани от Анкара с либийското
Коментари Харесай

Мевлют Чавушоглу: Гърция е жалка, не може да преглътне факта, че Турция е глобален играч

След като отбрани противоречивите съглашения, подписани от Анкара с либийското държавно управление в Триполи, турският външен министър Мевлют Чавушоглу във вторник стартира нагла словесна офанзива против Гърция, която преглежда морските граници и покупко-продажбите за изследване на въглеводороди със северноафриканската страна като внезапна ескалация на експанзията от страна на Турция, оповестява електроннот издание на в..

„ Споразумението с Либия планува изследване на сушата, в морето, крайбрежни проучвания и други. Какво ви интересува, откакто съглашението не включва съответна област, която се разисква за вас “, сподели той, потвърждавайки, че Гърция е раздразнена от споразуменията, тъй като „ не може да преглътне обстоятелството, че Турция е световен състезател “.

„ Гърция е жалка. Хората са изтощени от това “, сподели Чавушоглу.

Чавушоглу също се върна към последния троп на Анкара по отношение на демилитаризацията на островите в източно Егейско море, като сподели, че „ Гърция е в суматоха “, откакто Турция изпрати писмо до генералния секретар на Организация на обединените нации, „ като изяснява, че този въпрос е директно обвързван със суверенитета на островите. ” Той също по този начин сподели, че Анкара е подготвена да отнесе въпроса за демилитаризацията на островите до интернационалния съд.

Чавушоглу продължи като упрекна Гърция, че „ лъже “ и, че претендира за 10 благи въздушно пространство, когато има 6 благи териториални води, както и, че „ бърка по отношение на зоните на морска пълномощия “.

„ Те започнаха да приказват нелепости след нашите писма и се пробват да накарат Европейския съюз да наложи наказания на Турция. Казваме на Гърция, че в случай че смятате, че Съединените щати и Европейски Съюз пазят гърба ви, споделяме „ καλιμέρα “, с цел да ви събудим от съня ви “, добави още Чавушоглу.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР