След като за първи път български съд призна еднополов брак,

...
След като за първи път български съд призна еднополов брак,
Коментари Харесай

Защо семейство лесбийки избра русенското село Паламарица

След като за първи път български съд призна еднополов брак, за какво гей семейство избра русенското село Паламарица.

Мариама и Кристина са женени, изясняват двете пред NOVA. Бракът им е подписан изцяло законно във Франция, само че стигайки до Източна Европа нещата се оказват по-различни. Мариама работи като юрист в Организация на обединените нации, което е обвързвано с много пътувания.

Гейове против полицията - конфликти в Истанбул

Юбилейно издание на "София прайд ", шествия против него

Германия узакони еднополовите бракове

В Румъния двете се изправят пред бюрократичен проблем, какъвто преди този момент са имали в арабски страни като Мароко. Вместо член на фамилията Кристина е вписана като домашна помощница от румънските управляващи.

Французойката Мариама, с татко мохамеданин от Африка и майка католичка от Холандия, е женена за Кристина от Австралия. Бракът прави допустимо и за двете да пътуват свободно в Европейския съюз. Само че без него Кристина не е европейска гражданка.

Докато са в Румъния двете откриват българското село Паламарица и вземат решение да останат в него. А решението на административния съд София прави съжителството им допустимо.

„ За нас, да бъдем тук, в страна-членка на Европейски Съюз, която съблюдава всички интернационалните конвенции, защитаващи човешките права, е важно”, разяснява Мариама.

„ Дойдоха преди няколко години и още в самото начало разбрахме за тяхната ориентировка, живеят си заедно”, разяснява кметът на Паламарица. Той уточни, че двете не парадират със половата си настройка.

„ Закупиха напълно законно два парцела, в които си живеят”, разясни кметът Георги Георгиев.

Той разясни, че в селото живеят над 100 фамилии с чужденци.

„ Имаме поданици от всички континенти – Европа, Азия, Африка, Америка - нигериец, естонци, руснаци”, уточни кметът на Паламарица.

По думите му преди в селото е живяла друга гей двойка, само че защото в България еднополовите бракове не са публично позволени, те решили да се преселят в Холандия.

Местните хора признават, че се схващат добре с Кристина и Мариама и разказват двете дами като усмихнати, приветливи и постоянно подготвени да оказват помощ при потребност.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР