След като ви срещнахме с наши сънародници от Германия, Италия,

...
След като ви срещнахме с наши сънародници от Германия, Италия,
Коментари Харесай

Какво помага на японците в борбата срещу коронавируса?

След като ви срещнахме с наши сънародници от Германия, Италия, Китай и Испания, продължаваме с Катя Ганева, която е пенсионер и живее в Йокохама, Япония.

СИТУАЦИЯТА СЕГАОт статистиката към днешна дата (26 март) доказаните случаи от корона вируса в Япония са 1388 души и 46 умряли. От през вчерашния ден се следи скок на инфектираните с 96 души като половината от тях са от Токио. Онзи ден кметът на столицата помоли жителите да не излизат от домовете си по време на почивните дни за празниците Сакура. Ако тази молба не бъде спазена, Токио ще бъде затворен. Това беше сигнал за хората да се презапасят с артикули от първа нужда. В огромните супермаркети към този момент има консерви с храна за оцеляване с валидност до 25 години.

Все още най-голямото огнище на болест е префектура Хокайдо, където до неотдавна имаше наложено изключително състояние. Смята се, че там болестта е донесена от китайските туристи, идващи за  годишния фестивал на ледените статуи, който се организира при започване на февруари. Тази мярка на шефа на Хокайдо значително забави разпространяването на ковид в цяла Япония. Като цяло държавното управление предприе редица ограничения за ограничение на вируса като затвори учебните заведения, забрани влизането на чужденци от инфектирани региони по света. Прие се закон, който разреши на държавното управление да вкарва изключително състояние. Вътрешните полети бяха мощно понижени, а и интернационалните сведени до най-малко.
Някои от японците са недоволни, че реакциите са закъснели, че не се вършат задоволително проби и лечебните заведения сами дефинират на кого да ги вършат и така нататък По принцип обаче популацията има вяра на властта и рядко я подлага на критика намерено. (в международна ранглиста Япония е на 87 място по критичност).В всекидневието на хората към този момент няма огромна смяна, а аз съвсем не излизам из града.

КАКВО ПОМАГА НА ЯПОНИЯ
Японците настояват, че тяхната просвета на държание – реверанс вместо здрависване, персоналната хигиена, неговоренето на всеослушание (тук нас, чужденците, ни назовават с една дума - шумни), носенето на маски са спомогнали за закъснение на болестта.

ЛЕЧЕНИЕТО
Почти 80% от предаванията по японските телевизионни канали са за вируса. Медицински експерти коментират какви са признаците, научно изясняват болестта, само че не дават препоръки за лекуване или самолечение. За японското лекарство „ Авиган ",  създадено още през 2014 година четох още през януари, само че в този момент не се приказва за него.

ОЛИМПИАДАТА В ТОКИО
Отлагането й тук се приема с утвърждение, тъй като болестта няма да бъде импортирана за повторно извън. За страната и бизнеса обаче е огромна финансова загуба. Моето мнение за до неотдавна дребното оповестени доказани случаи е, че държавното управление очакваше решението за Олимпийските игри. След отлагането им, още на идващия ден, растежът на инфектираните внезапно скочи.

ЯПОНСКИЯТ ДУХ
Японците са народ с доста мощен дух. Красивата им природа непрестанно ги подлага на тествания - трусове, тайфуни, цунамита, наводнения и други Вярвам, че вирусът от Ухан няма да ги пречупи и ще преодолеят и това предизвикателство.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР