След като вчера стана ясно, че Софийска градска прокуратура е

...
След като вчера стана ясно, че Софийска градска прокуратура е
Коментари Харесай

Адвокатът на Пламен Бобоков: Ще заведем дело, че изобщо е повдигнaто обвинение

След като през вчерашния ден стана ясно, че Софийска градска прокуратура е прекратила наказателното произвеждане, водено против Пламен Бобоков и Пламен Узунов, през днешния ден юристът на Бобоков, Ина Лулчева, съобщи че ще заведе дело, че въобще е повдигнaто обвиняване на Пламен Бобоков.

" Тези 32 месеца идват да покажат за прощален път, че прокуратурата е безконтролна и че в част от дейностите си тя не е подчинена на закона. Когато държиш един човек 32 месеца с досъдебно произвеждане, т.е. той е стеснен в една огромна част от живота си, това е един механизъм за смачкване на стопански, политически или други неугодни лица, против който не може да се реагира и за който прокуратурата дава отговор само по Закона за отговорността на страната с парите на данъкоплатците ", акцентира юрист Лулчева.

Според юриста през тези 32 месеца прокуратурата не е събирала никакви доказателства, тъй като е нямало какво да събира:

" След като бяха арестувани за 24 часа, без всякаква потребност и нелегално, както сподели съдът, на господин Бобоков бе избрана ганарция от 1 млн. лева, която даже Специализираният съд понижи на 10 000 по тъжба, като сподели, че няма основателно съмнение за осъществяването на това закононарушение. Това е развиването по делото и нищо друго не е правено, тъй като няма какво да се прави ".

" Делото се приключва на съображение липса на закононарушение, което е установено още в първите дни ", добави юрист Лулчева.

По думите й в този момент българските данъкоплатци ще би трябвало да заплащат поради безконтролните дейности на прокуратурата през тези 32 месеца.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР