След като вчера стана ясно, че автомобилните производители Fiat и

...
След като вчера стана ясно, че автомобилните производители Fiat и
Коментари Харесай

Fiat и Peugeot одобриха сливането си, което ще създаде компания за $50 милиарда

След като през вчерашния ден стана ясно, че автомобилните производители Fiat и Peugeot обмислят да се обединят, първата официална стъпка по този път към този момент е направена.

Бордовете на френската група PSA и на италиано-американският ѝ съперник са дали своето да за предварителния проект за обединение, настояват осведомени, представени от Bloomberg.

Според предлагането акционерите на всяка от фирмите ще държат 50% от акциите на обединеното сдружение. Инвеститорите във Fiat ще получат дял от 5,5 милиарда евро, до момента в който тези на PSA - към 3 милиарда евро.

Сливането сред Fiat и ще сътвори авто производител за 50 милиарда $, който ще може да се конкурира с водачите в промишлеността.

Също по този начин то ще помогне на двете компании да се оправят с финансовите и управническите спънки пред тях. От друга страна обаче новата група ще бъде изправена пред съществени провокации. На първо място това е обвързвано със забавянето на търсенето в световен мащаб.

Сделката сред ще разреши на производителите да обединят технологиите си в автомобилостроенето, намалявайки финансовите разноски и освобождавайки капитал за вложения в нови електрически модели, което ще им е належащо, с цел да се конкурират на пазарите в Европа и Китай. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР