След като вчера бе обявено извънредно положение заради лошото време

...
След като вчера бе обявено извънредно положение заради лошото време
Коментари Харесай

Бедствено положение е обявено в няколко селища и в Сърбия

След като през вчерашния ден бе оповестено изключително състояние поради неприятното време в Иваница, Нова Вароша и елементи от Вране, от тази заран бедствено състояние е оповестено и в Църна Трава, където паднаха сред 80 см и един метър сняг и преспите са над метър, заяви сръбската телевизия РТС.
Командирът на Щаба за изключителни ситуации Славолюб Благоевич заяви, че всички села са затрупани със сняг, няма проходими пътища и няма задоволително техника за почистване на снега. В две обитаеми места 200 поданици са без ток, а учебните заведения в някои селища няма да работят. По думите му в самата Църна Трава обстановката е естествена, само че проблем са селищата отвън града, където са откъснати 600 поданици. " Ще ни отнеме най-малко 10 дни, с цел да достигнем до всички ", сподели Благоевич.
Милош Миленкович, заместник-директор на Дирекцията за противопожарни и избавителни звена към Отдела за изключителни обстановки на Министерството на вътрешните работи, съобщи, че към момента има дребни усложнения в придвижването в общините Сиеница, Тутин и Бабушница, където екипи работят по почистване на пътните посоки. " Ситуацията се успокоява, само че оставаме в цялостна подготвеност и сме подготвени да реагираме “, сподели Миленкович, като уточни, че през миналите два дни са имали общо 31 интервенции на територията на цяла Сърбия, както и че 30 души са евакуирани, а 17 души са избавени. 
Миленкович означи, че жителите на територията на Нови Пазар, Приеполе, Сиеница, Прибой, Иваница, Свърлиг, Княжевац, Власотинац и Бабушница имат проблеми с електричеството поради снега, само че екипите работят за премахване на повредите.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР