След като върна българския фолклор в дискотеките с хитовете си

...
След като върна българския фолклор в дискотеките с хитовете си
Коментари Харесай

DIA се завръща с “Огън”

След като върна българския фолклор в нощните заведения с шлагерите си „ ЕГЕЯ “ и „ Veno Neveno “, 19-годишната певица DIA показва новия си авторски план „ Огън “.

Парчето е отличителната ѝ композиция от национална музика и електронно звучене. В него DIA и ANP Music Production (Алекс Нушев, Петър Алексиев и Атанас Борисов) сплотяват мощния вокал, етно детайлите на дудук (Константин Генчев) и барабан и електронни хаус, дъбстеп и ров бийтове.

Вдъхновението за парчето е същинска преживелица от живота на DIA, която написа текста като любовно проклинание към момче, което харесва. Видеото към песента също съчетава модерност и традиция – в мистични фрагменти виждаме създателите на музиката Петър Алексиев и Атанас Борисов, облечени в ризи с авторски гербове на стилния лейбъл Veze, огненото хоро на фолклорна групировка „ Емерия “ и DIA в ролята на изкусителна вълшебница, облечена само в цветя. В кулминационната точка на парчето авторските шевици на занаятчия везбар Даниела Вълкова се трансформират в хипнотизиращи калейдоскопи.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР