След като в Гърция и Франция беше въведена забрана да

...
След като в Гърция и Франция беше въведена забрана да
Коментари Харесай

В Албания забраниха мобилните телефони в училище

След като в Гърция и Франция беше въведена възбрана да се употребяват мобилни телефони в учебно заведение, същото нещо се случи и в Албания, съобщи организация МИА.

Забраната ще важи за новата образователна година (2018/2019). Албанското министерство на образованието към този момент е уведомило образователните заведения в страната за смяната в разпоредбите.

Забраната ще важи както за учениците, по този начин и за учителите. Съгласно рестриктивните мерки тези учители и възпитаници, които отиват в учебно заведение с мобилен телефон, ще би трябвало да го оставят в специфични шкафове, до момента в който са в час. След привършване на часовете притежателите на апаратите ще могат да си ги вземат. В някои учебни заведения в България има такива забрани, само че те се вземат решение от самото образователно заведение и нормално след допитване с родителите.

Има и случаи, нормално при по-големите, при които смарт телефони и/или таблети се употребяват в образователния развой, а учебното заведение блокира онлайн достъпа до избрани типове и видове уеб сайтове, с цел да не могат учениците да употребяват мобилните си устройства за друго, с изключение на за уроците.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР