След като в четвъртък по време на националната работна среща

...
След като в четвъртък по време на националната работна среща
Коментари Харесай

Демократична България припомни, че Борисов е бил член на БКП

След като в четвъртък по време на националната работна среща на ГЕРБ министър председателят Бойко Борисов атакува "Демократична България ", че са подкрепили Мая Манолова, а не Йорданка Фандъкова за кмет на София, десните разпространиха своя позиция до медиите. В нея показват, че "инсинуациите на ГЕРБ за съгласуваност сред политици от демократичното обединяване с някогашната комунистическа номенклатура са елементарен и първичен политически цинизъм ". Демократите напомнят, че няколко основни лица на ГЕРБ, в това число и водачът на партията Бойко Борисов, са били членове на Българска комунистическа партия.

"Инсинуациите за съгласуваност на политици от "Демократична България " с някогашната комунистическа номенклатура, пристигнали от представители на партия, която за следващ път включи в своите кандидатски листи забележителен брой сътрудници и доносници на комунистическата Държавна сигурност и която има във висшия си управителен орган членове на някогашната Българска комунистическа партия, като самия Борисов, Нунев (Пламен Нунев, депутат), Стоянова (Менда Стоянова, народен представител, ръководител на бюджетната комисия в НС) и даже новоизбрания кмет на София, са елементарен и първичен политически цинизъм ", показват от "Демократична България ".

"Поради това отминаваме клеветите с погнусата и пренебрежението, които само заслужават. С неразбиране одобряваме опитите за внушения, че сме леви и "деца на някогашни комунисти " и от президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев, чийто татко е бил секретар на ОК на Българска комунистическа партия в Благоевград, а самият Плевнелиев е бил щатен комсомолски секретар ", написа в позицията.

От обединяването напомнят, че след първия тур ясно са декларирали позицията си да не поддържат никого на балотажа в София, защото претендентите не оферират тези нужни промени в ръководството на общината, от които и тя, и жителите се нуждаят.

"Демократична България " не гледа на своите гласоподаватели и последователи като на хора, на които някой може да подреди по какъв начин и за кого да гласоподават. Техният избор е тяхно суверенно право. Тяхно суверенно право, обезпечено от Конституцията, е и запазването на тайната на вота им. Изказванията на политици от ГЕРБ, в които се твърди, че те са дали своят вот по избран метод, е или груба клюка, в случай че не се базира на справедливи обстоятелства, или закононарушение, в случай че тази партия фактически разполага с справедливи данни за това по какъв начин са дали своят вот жителите на София на балотажа на 3 ноември ", се показва още в позицията.

Политическата групировка приканва прокуратурата да проверява тези изявления, с цел да откри има ли данни за осъществено закононарушение от страна на политици от ръководещата партия или се касае само за клеветническа акция, ориентирана против политическата групировка, последователи и гласоподаватели.

Както "Банкеръ " писа, министър председателят съобщи, че обединяването не е никаква градска десница. "Те ли демократи, бе! Те ли се съешиха с Христо Иванов! Това не е градска десница, Росене (президентът Плевнелиев, който също атакува градската десница преди този момент – б.р.), това е опозицията на комунистическата партия. Те съвсем купиха "грипените ", само че ние обърнахме и купихме Ф-16. В НАТО ни гледат по различен метод. Това най-много ги вбеси ", продължи Бойко Борисов. По думите му те не си сдържали нервите, когато службите и прокуратурата хванали за шпионаж няколко индивида. "Е, това към този момент ги разкри и те си отидоха при Мая Манолова ", добави Борисов. Той ги укори, че са подкрепили партии, които защитавали Орешарски и попита до там ли са паднали.

"Строим с гърците, строим с турците, строим газови автомагистрали. Кое им хареса Мая повече?! Какво избраха повече от нея?! Обикалят от телевизия на телевизия, изливат компромати ", продължи министър председателят.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР