След като туристическата индустрия се оказа една от най-засегнатите в

...
След като туристическата индустрия се оказа една от най-засегнатите в
Коментари Харесай

Гърция се изправя срещу Испания и Португалия в борбата за германските туристи

След като туристическата промишленост се оказа една от най-засегнатите вследствие на разразилата се зараза от ковид, за атрактивните дестинации на Стария континент ще бъде от основно значение да съумеят да привлекат гости през това лято.

Гърция ще би трябвало да се изправи и да се конкурира с Испания и Португалия, с цел да завоюва колкото се може по-голям дял от туристи от главните пазари през идващите месеци.

Това важи изключително за тези от Германия, като се има поради, че в последните седмици локалните туристически оператори започнаха нападателна акция за продажбата на почивки за разнообразни дестинации от Гърция до Балеарските острови.

Германските водачи в сектора, като TUI, Der Touristik и FTI Group, ще оферират предложения за безвъзмезден отвод 14 дни преди пътуването, както и по-ниски цени на пакетите за сметка на стесняване на техните маржове или на предоговорени партньорства с хотелиери, настояват от Kathimerini, цитирайки свои източници.

През предходната година Германия е изпратила 4 милиона туристи в Гърция, които са изхарчили в южната ни съседка 2,9 милиарда евро. Ето за какво гръцкият бранш разчита доста на идващите от най-голямата стопанска система в Европа гости.

На 15 юни Берлин следва да отстрани рестриктивните мерки за пътешестване в чужбина, настояват от локалните медии. Заради това и главните туристически дестинации за немските туристи към този момент работят интензивно за привличането на повече германци за летните месеци.

От една страна южната ни съседка ще може да разчита на повече благоприятни условия в тази посока, като се има поради, че в Испания част от бранша ще остане блокиран през идващите месеци. Според информация на испанското издание Cinco Días едвам една трета от хотелите в страната ще посрещат посетители през това лято.

Нещо повече - Германия може да ограничи жителите на страната да пътуват до дестинации, които са мощно наранени от ковид, което може да засегне съществено промишлеността на Балеарските и Канарските острови. В допълнение управляващите във Франция, която е различен значим пазар за туризма, предлага на туристите да не пътуват в Испания през тази година.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР