След като станат ясни окончателните резултати от националното преброяване на

...
След като станат ясни окончателните резултати от националното преброяване на
Коментари Харесай

Йордан Терзийски, ПП: Догодина ще има промяна на броя на общините

След като станат ясни окончателните резултати от националното броене на популацията, ще стартира оптимизацията на броя на общините в България. Самата смяна на общините ще се случи в границите на тази и следващата години, това сподели в „ Още от деня ” по Българска национална телевизия депутатът от Политическа партия Йордан Терзийски. По негови думи, без оптимизация на общините няма да може да се реализира процеса на децентрализация, който е заложен в съдружното съглашение на ръководещите.

Терзийски разяснява и новия държавен бюджет, който съгласно него е своевременен с оглед политическата обстановка и цели изсветляване на стопанската система. Депутатът сподели също, че бюджетатът на Министерство на регионалното развитие е 2,5 милиарда лв. и това ще разреши развиването на инфраструктурата. Средствата за строителство и поправки на пътища са заложени във финансова стратегия и това ще спре порочната процедура парите за тази цел да се раздават от държавното управление от остатъка.

Строителството на Автомагистрала „ Хемус ”, както и на „ Струма ” продължава, казусът обаче не е в парите, а плановете, изясни депутатът от Политическа партия. По думите му обещанията, които са давани от предходното ръководство не са били подкрепени от действителна тактика за построяването на пътните артерии.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР