След като стана ясно, че в Германия най-вероятно ще подновят

...
След като стана ясно, че в Германия най-вероятно ще подновят
Коментари Харесай

И в Италия обмислят рестарт на футболния сезон още през май

След като стана ясно, че в Германия най-вероятно ще възобновят футболния сезон през май, и в Италия се готвят за рестарт още идващия месец. Призивът идва от спортния министър на страната Винченцо Спадафора.

Президентът на ФИФА Джани Инфантино обаче към този момент насочи предизвестие, че сходни прибързани дейности по време на пандемията биха били безотговорни.
Инфантино: Нито един мач не е по-голям от човешкия живот Футболът ще се завърне, само че когато е изцяло безвредно, съобщи президентът на ФИФА
Италия - най-засегнатата от COVID-19 европейска страна, е в изключително състояние до 3 май. Министър Спадафора се надява спортистите да могат да стартират тренировки на идващия ден.

" С дълбока религия в нашите спортисти и с вярата още веднъж да се върнем към спортните триумфи за достойнството на нашия байрак на спортните терени и отвън тях, аз апелирам за рестартиране на спортните действия на другите федерации и на останалите спортни субекти, тъй че тренировките и другите действия да стартират по опция на 4 май, при прецизно съблюдаване на всички разпореждания и с утвърждението на здравните управляващи и научните общности в страната ", декларира Спадафора .

При възобновяване на тренировките при започване на месеца, е изцяло допустимо Серия " А " да стартира доиграването на акцията още в края на май.
" Интер " и " Милан " ще играят в първото по рода си виртуално дерби (ВИДЕО) Малко наслада за почитателите по време на пандемията
В същото време от ФИФА насочиха предизвестие, че ранното възобновяване на футбола би било безконтролно и никой мач не си коства рискуването на човешки живот.

" Подчертавам, че здравето е преди всичко. Няма мач, съревнование или състезание, което да си коства рискуването на човешки живот. Всички би трябвало да са наясно с това. Повече от безконтролно би било да се възобновяват шампионатите, в случай че не е изцяло безвредно. Ако би трябвало да чакаме дълго, ще го създадем. По-добре е, в сравнение с да поемането на опасности " - е позицията на президента на ФИФА Джани Инфантино.

FIFA President outlines three immediate priorities for football
https://t.co/eVqXw9yeMm pic.twitter.com/iFmYJCEIxG
— FIFA Media (@fifamedia) April 10, 2020

Всеки ранен рестарт в изискванията на пандемия включва осъществяване на мачовете пред празни трибуни. Такава е концепцията и на изпълнителния шеф на немската футболна лига Кристиан Зайферт, който възнамерява възобновяване на сезона през май и привършване на акцията до края на юни.
Подновяват Бундеслигата на 9 май? Последната дума ще бъде на управляващите в Германия
bTV приканва: останете си у дома!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР