След като стана ясно, че пловдивска фирма е изхвърлила на

...
След като стана ясно, че пловдивска фирма е изхвърлила на
Коментари Харесай

Община Пловдив и фирма влязоха в спор за разчистване на опасни лампи

След като стана ясно, че пловдивска компания е изхвърлила на собствен терен рисковите луминисцентни лампи с живак, за които фенове на Българска национална телевизия алармираха - през вчерашния ден от компанията обявиха, че са се заели да отстранят сами битовите и строителните боклуци от своите парцели.

Заявяват обаче, че чакат от пловдивския регион „ Северен " да посочат къде да депонират боклуците си. В документално мнение прецизират, че не те са изхвърлили отпадъците там, както и че чакат локалните способени органи и институции да вземат нужните превантивни ограничения, с цел да не са позволяват сходни случаи, в които търговски сдружения да търпят неподходящи последствия поради недобросъвестни лица.

Във вторник луминисцентните лампи обаче бяха отстранени от Община Пловдив, откъдето оповестиха, че те са събрани и депонирани на място, което дава отговор на стандартите за рискови боклуци.

След сигнала на Българска национална телевизия за рисковите осветителни тела, които съдържат живак, полицията стартира следствие.

Извършителите обаче към момента не са открити.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР