След като снощи Реал Мадрид си осигури участие в трети

...
След като снощи Реал Мадрид си осигури участие в трети
Коментари Харесай

Рома пак гони дивото, този път срещу Ливърпул и абсурдния Мо

След като нощес Реал Мадрид си обезпечи присъединяване в трети следващ край на Шампионската лига, напълно разумно е да научим кой ще бъде съперникът на испанския хегемон. С тази задача от 21,45 часа довечера са натоварени Рома и Ливърпул, които ще предложат парещ реванш на „ Олимпико”.

Без никакво подозрение англичаните наподобяват като любимец след триумфа с 5:2 в първата среща. Шансовете на Рома са налице, само че те минават през повтаряне на чудото против Барселона – когато след 1:4 в първия четвъртфинален дуел римляни се постановиха с 3:0 вкъщи и продължиха напред. Със сигурност тогава никой не вярваше в силите на „ джалоросите” – с изключение на самите те явно – и това оказа помощ за феноменалния поврат. Сега Ливърпул е предизвестен и би било извънредно неуместно, в случай че „ червените” повторят грешките на каталунците.

В центъра на вниманието още веднъж попада непредвидения воин през тази акция Мохамед Салах. Египтянинът беше във вихъра си в първата среща, като заби 2 гола и 2 асистенции преди да бъде сменен за запазване на силите. Сега той се завръща на "Олимпико " за първи път след летния си трансфер.

Колкото развръзката на терена да е завладяваща, е ясно и друго – че срещата може да докара до нови фенски изстъпления, каквито имаше в Ливърпул преди първия мач. Тогава 53-годишния последовател на „ червените” Шон Кокс бе свиреп пребит от двама ултраси на Рома с колани. Логично е да се чака, че най-крайните последователи на Ливърпул приготвят своето възмездие, заради което към този момент съвсем седмица италианските и британските служители на реда работят в екип за предотвратяването на сходни грозни произшествия.

Ако насочим погледа си още веднъж към терена и по-специално към съставите, прави усещане наличието на Адам Лалана в групата на Ливърпул. Английският национал не е играл от дуела против Кристъл Палас през март, когато получи травма в бедрото. Миналия месец той върви чак до Южна Африка за лекуване и явно е измежду вариантите за мениджъра Юрген Клоп. В същото време германецът не може да разчита на Джо Гомес. Поливалентният бранител е с контузия в глезена след нулевото реми против Стоук Сити през уикенда. Садио Мане, който пропусна дуела против „ грънчарите”, се завърна в групата на Ливърпул. С дребни болежки са капитанът Джордан Хендерсън и десният бек Трент Александър-Арнолд.

Рома от своя страна ще бъде без двама от играчите, които играха в първата среща. Диего Пероти и Кевин Строотман наподобява не се възвърнаха в точния момент от проблемите си, тъй че треньорът Еузебио Ди Франческо ще би трябвало да направи промени. Грегоар Дефрел и Рик Карсдорп сигурно отпадат от сметките поради контузии.

Поглед към статистиката:

- Няма тим, който да е преодолял пасив от 2:5 при посещение в първи елиминационен мач от Шампионската лига (включително и предшественика на шампионата КЕШ). Последният път, когато е регистриран подобен резултат, е през сезон 1999/2000, когато Валенсия отстранява Лацио с 5:3 (5:2, 0:1).

- Първата среща сред Ливърпул и Рома изравни върха за най-вече голове в полуфинален мач от Шампионската лига (7 гола паднаха и когато Аякс надигра Байерн Мюнхен с 5:2 през 1995 година).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР